Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Állások az Unióban

Közel ötszáz állás várja a jelentkezőket az Európai Unióban az EURES-iroda révén – tájékoztat a munkaügyi hivatal. Főként a vendéglátóipari egységeknél és feldolgozóiparban keresnek munkásokat.

A legtöbb állás Spanyolországban van, a mezőgazdaságban, de az ipari cégek is keresnek munkásokat, valamint a húsfeldolgozók várják a munkások jelentkezését – tájékoztatott a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség. Németországban főként a vendéglátó- és szállodaiparban keresnek szakácsokat, takarító személyzetet, Spanyolországban mezőgazdasági munkára várják a jelentkezőket, de víz-gázszerelőkre, árumozgatókra, nehézgép-vezetőkre is szükség van. Az állásokról a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal EURES-irodájában lehet érdeklődni. Tavaly mintegy százan kerestek állást az iroda révén külföldön.

Kelemen Tibor munkaügyi igazgató elmondta: az EURES-hálózat révén érdemes munkát vállalni külföldön, mivel biztos munkahelyre, biztos szerződéssel közvetítik a munkavállalókat. A visszaéléseket is irányítani tudják, ezért ajánlják mindenkinek, hogy felkeressék az irodát.

Hirdetés
Hirdetés

– Az emberek azért mennek el, hogy jobban keressenek, kipróbálják magukat a nagyvilágban. Ugyanakkor nemcsak a szakképzetlen személyek, hanem a megfelelő végzettségű emberek is elmennek, mivel azt látják a szomszédtól, hogy jól keresett, és megérte külföldön dolgozni. De ez nem marad így – figyelmeztet az igazgató.

Kelemen szerint a külföldi munkavállalási tendencia nemsokára megváltozik, sokan hazajönnek Nagy-Britanniából, mivel olyan feltételeket támasztanak a jövőben, amelynek nehéz megfelelni. Az alacsonyan képzett, nyelvtudás nélkül kint dolgozó személyek hazakényszerülnek, és erre fel kell készülnie a munkaügynek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük