Felhívás!

Áll a roncsautó-program

Figyelembe véve, hogy a helyi költségvetés elfogadása április közepén esedékes Sepsiszentgyörgyön, az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program csak ezt követően tud elindulni, nem pedig április 1-én. A késésért az önkormányzat a lakók elnézését kéri.

Az Értéket adunk a roncsautódnak program keretében a legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyön forgalomba íratott, 2–7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek, 3000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben azt leadják egy roncstelepre. A program célja, hogy a legtöbb esetben közterületen tartott, és koruknál fogva környezetszennyező roncsautók helye felszabaduljon, fiatalodjon az autópark a városban, és ezáltal csökkenjen a környezetszennyezés.
Az érdekelt magán- vagy jogi személyek a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktató irodájában, valamint a hivatal honlapján található űrlap kitöltésével és a szükséges dokumentumok leadásával jelentkezhetnek a programba. A költségvetés elfogadása után az érdeklődők azonnal kérelmezhetik a részvételt.

A kérelmezőknek a következő kritériumoknak kell megfelelniük: állandó sepsiszentgyörgyi lakcímmel vagy székhellyel kell rendelkezniük, nem lehet helyi adó és/vagy illeték tartozásuk (nem szükséges igazolás), nyilatkozniuk kell, hogy nem kérték, illetve nem fogják kérni az autónak az országos roncsautó-programba való beíratását, nyilatkozniuk szükséges, hogy a következő 3 évben nem vásárolnak 5 évnél idősebb személygépjárművet, ellenkező esetben visszafizetik a 3000 lejes támogatást. A jelentkezők a kérés leadásától számított 8. munkanapon írásos értesítést kapnak annak jóváhagyásáról vagy elutasításáról.

A programra vonatkozó további részletek Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának honlapján találhatók. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.