Felhívás!

Akcióban az Izsák Művek

Akcióban az Izsák Művek Kovászna megye

Három évvel ezelőtt alakult az Izsák Művek Egyesület, melynek egyetlen célja volt és maradt: a segítségnyújtás. Állandó élelmiszer-alapot működtetnek, hogy mindig jusson étel a rászorulóknak, ne csak az ünnepek alatt.

Első perctől sikernek örvendtek az egyesület által szervezett akciók, hiszen több tonna élelmiszeradomány gyűlt össze, nem csak karácsonykor vagy húsvétkor, hanem minden hónapban. Eddig mintegy 2000 kilogramm élelmiszert osztottak szét, de folyamatosan lehet adományozni a különböző sepsiszentgyörgyi üzletekben kihelyezett dobozokba. Az állandó élelmiszer-alapot azért hozták létre, hogy folyamatos legyen a gyűjtés, és állandóan el tudják juttatni a rászorulókhoz.

Izsák Arnold, az egyesület vezetője elmondta: többnyire száraz élelmiszert kapnak az adományozóktól, viszont sokszor szükség lenne egyébre is, mint például higiéniai eszközök, tisztítószerek, játékok és könyvek a gyerekeknek. Az adományokat anya- és gyermekotthonokba viszik, de rászoruló családoknak is jut belőle.

Az egyesület most önkénteseket toboroz, mivel szeretnék bővíteni a csapatot. Főként fiatal diákokat várnak, akik segítenének a programok lebonyolításában, az élelmiszer gyűjtésében, ugyanis, ha önkéntesek állnak a dobozok mellett, akkor sokkal többen adakoznak – magyarázta Izsák. Ugyanakkor különböző alkotói versenyeket is hirdetnek rajz, ének, zene kategóriában, ezeket is az önkéntesek zsűrizik és díjazzák majd. Az önkéntesek heti néhány órát dolgoznak szerződés alapján, és ezt a szakmai önéletrajzukban is feltüntethetik, de a csapat lelkülete miatt is érdemes hozzájuk csatlakozni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.