Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Akcióban a máltások

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezete hajléktalan személyek számára nyitott egy szociális központot, amely a Csíki-lakónegyedi éjszakai menhelyhez tartozik ugyan, de szerepe összetettebb.

Hirdetés
Hirdetés

Az új létesítményben képzett személyzet áll a hajléktalanok rendelkezésére, próbálnak segíteni abban, hogy az elesett, reményvesztett emberek visszailleszkedjenek a normális társadalomba, esetleg munkát, munkahelyet is találjanak maguknak – ki-ki a saját képességeinek, egészségi állapotának a függvényében. Az említett szervezet nappali szociális központjában a személyzet felméri a hajléktalanok, elesettek érdeklődési körét és hajlamosságát a hasznos tevékenységre, esetenként időszakos vagy állandó munkavállalásra.

A nyitás óta az első foglalkozásokra az éjszakai menhelyről érkeztek hajléktalanok, akikkel a fokozatosság elvén kezdtek dolgozni, többféle szabadidős programot is szerveztek számukra, például kirándulást. Úgy tervezik, hogy szeptember és október folyamán éppen a hajléktalanok együttműködésével, a munkájuk igénybevételével tataroznak, meszelnek, festenek stb. az éjszakai menhely épületében, helyiségeiben.

A Máltai Szeretetszolgálat korábban már 32 személynek segített sikerrel abban, hogy munkahelyet találjanak, a társadalomba visszailleszkedjenek, s úgymond saját lábukon megálljanak. A cél az, hogy az éjszakai menhelyen élőkkel vagy később érkezőkkel is ugyanezt megpróbálják, még ha nem is minden esetben lehetséges ez. A szolgálatnak hat állandó munkatársa van, és általában 15-20 fiatal önkéntes is segíti a humanitárius tevékenységüket, ez esetben a hajléktalanok segítését. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.