Felhívás!

Akadályokba ütközhet a képességvizsga megtartása

Akadályokba ütközhet a képességvizsga megtartása Kovászna megye

Kiss Imre főtanfelügyelő szerint nem eléggé átgondolt az idei tanév szerkezeti átalakítása, gyakorlati akadályokba ütközik a nyolcadikosok képességvizsgájának megszervezése.

A nyolcadikos és tizenkettedikes diákok kivételével a többi évfolyamnak április 2-tól május 4-ig egy hónapos vakáció következik, ám ennek eredményeként számukra egy héttel meghosszabbodik az iskolai év.

Gond az, hogy a többi évfolyam utolsó tanítási hete rácsúszik a nyolcadikosok képességvizsgájának idejére, hívta fel a figyelmet Kiss Imre. A főtanfelügyelő szerint az utolsó iskolai héten nem lesz aki tanítson sem a tantermekben sem online mert a pedagógusok fel kell ügyeljék a képességvizsgákat majd kijavítsák a dolgozatokat.

A másik akadály, hogy kötelező kiüríteni azokat az iskolaépületeket ahol a képességvizsga és a dolgozatok javítása zajlik, így ott nem működhet semmilyen más tevékenység.

A főtanfelügyelő szerint mindezek miatt át kell még gondolni a tanév szerkezetét, ezért nem tartja kizártnak, hogy a későbbiekben mégiscsak megváltozik a nyolcadikosok képességvizsgáinak ideje.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.