Felhívás!

Ajándékozzunk karácsonyt!

Ajándékozzunk karácsonyt! Kovászna megye

A járványhelyzet kimenetelétől függetlenül idén sem hagyják magukra karácsonykor a rászorulókat a háromszéki Vöröskereszt munkatársai. Ezúttal egy helyi pizzázóval fogtak össze a támogatás érdekében.

A karácsonyi program már 2018 óta működik, akkor a Rotary Klubbal közösen adományoztak, több család otthonába került kályha, tűzifa, hűtőszekrény, áram és ennivaló Szentestére. A hagyományt tovább viszik, egy projekttel részt vettek a Civil Liciten, a Háromszéki Közösségi Alapítvány adománygyűjtő akcióján, ahol az előző évhez hasonlóan a kért összegnek a dupláját adományozták a jelen lévő vállalkozók. Továbbá idén a sepsiszentgyörgyi Salento Pizzázó felajánlásával ajándékozzák meg decemberben a rászoruló gyerekeket.

Az akcióhoz a vásárlók segítségére is szükség van, ugyanis minden megvásárolt pizza után egy lej kerül a Vöröskereszt karácsonyi alapjába. December végén a begyűlt pénzösszegből vásárolnak majd ajándékot azoknak a gyerekeknek, akiknek másképp nem jutna. Tavaly 4 családhoz, 19 gyerekhez látogatott el az angyal, a program célja elsősorban a nevelés, hogy emberi gesztusok által segítsék a családokat, megmutassák, hogy nincsenek egyedül. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.