Felhívás!

Ajándékokat osztott a MINTA

Ajándékokat osztott a MINTA Kovászna megye

Advent utolsó vasárnapján öt családhoz látogatott el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezete. A MINTA önkéntesei összesen tizennyolc gyerek karácsonyát tették kicsit boldogabbá.

 

A fiatalok tartós élelmiszereket, édességeket, játékokat, meleg ruhákat (sapkát, kesztyűt, zoknit, kabátot, nadrágot), takarókat juttattak el a rászorulóknak. Vittek még fenyőfát és rengeteg szeretetet.

– Farkas Bíborkát kértük fel, hogy ajánljon olyan gyerekeket, ahová elvigyük az ajándékokat. A sepsiszentgyörgyi speciális iskola tanára olyanokat nevezett meg, akik nagyon gyenge anyagi háttérrel rendelkeznek, de szorgalmasak és rendesen járnak iskolába. Arra is figyeltünk, hogy az érintett testvéreinek is jusson, és a szülők is kapjanak meleg ruhaneműt. Vittünk fenyőfát is, mert volt, ahol eddig nem állítottak karácsonyfát – mondta el megkeresésünkre Fazakas Etele, a MINTA Kovászna megyei elnöke.

A minden jóval „felszerelt” önkéntesek meglátogattak egy uzoni ötgyermekes, egy gidófalvi négygyermekes, egy sepsiszentgyörgyi négygyermekes, egy háromgyermekes és egy kétgyermekes családot.

A munkát az unitárius egyházon belüli Gondviselés szervezet, a Bon Sweet Bon édességgyár és „lelkes adományozó barátok” segítették.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.