Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ajándék a polgármestertől

Ajándék a polgármestertől Kovászna megye

Imets Lajosnak, Vargyas község polgármesterének angyala idén gazdag ajándékkal lepte meg a falu óvódásait és iskolásait: mindegyiküknek egy-egy táblagépet hozott.

A mintegy 30 ezer lej összértékű angyalfiát igazi vargyasi összefogással tudták megvásárolni.

Hirdetés
Hirdetés

Félszáznál is több cég és magánszemély adományozott a gyermekek javára.
– Nagy erőfeszítések árán, de végül meg tudtuk valósítani ezt az elképzelést. Egy csodának tartom, hogy létrejöhetett – mondta az átadáson a polgármester. Hozzáfűzte, a táblagépek vásárlásának ötlete polgármestersége első hetében merült fel egy kisebb családi összejövetelen, amikor az online oktatás nehézségei kapcsán szóba került, hogy bizony sok vargyasi diáknak nincsenek eszközei, hogy az online oktatásban részt vehessen.

Az elöljáró szándékát többen felpártolták, többek között a vargyasi közbirtokosság elnöke, Farkas Sándor, vagy Gáj Nándor révén a megyei Sic-Art Egyesület, de helyeselték a vargyasi képviselőtestület tagjai is. A pénzgyűjtési folyamat sem volt egyszerű feladat, adott pillanatban megfeneklett, így a polgármester a saját zsebéből tette ki a hiányzó összeget. Összesen 114 táblagépet, az óvódásoknak pedig 32, angol nyelvű interaktív játék-táblagépet szereztek be, melyet tegnap délelőtt adtak át a vargyasi polgármesteri hivatal udvarán. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 23., 7:24
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Sajnos, annyira butak vagyunk, hogy ha ezt az egeszet nem a sajto elott csinaljak, mindenki az Isten ajandekanak tekinti.
  Abban kene valtozzunk, hogy az ilyen jellegu tevekenysegek termeszetesek legyenek az eloljarok reszerol, hiszen miert vannak ott ha nem azert, hogy az embereket segitsek, viszont masreszrol, mi hetkoznapi polgarok, ne azert valasszunk meg valakit mert sajto elott, vagy pult alatt “ajandekokat” varunk el toluk.

 • User
  Dátum: 2020. december 23., 8:59
  ÉRTÉKELÉS: 15

  … szóval a cím nem igazán fedi a valóságot, amint az a cikkben is olvasható, közösségi összefogás eredménye az angyalfia. Erre azért jó volna figyelni, ne adjunk félrevezető címet!!!

 • User
  Dátum: 2020. december 23., 15:13
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Igen, tiszteletreméltó, mert a polgármester saját kezdeményezése, tőrödött, foglalkozott vele. Csak egyeseknek semmi sem tetszik. A volt polgármester idejében egy szem cukorka, annyi nem jutott a vargyasi gyermekeknek karácsonyra. Akkor az jobb volt???!