Felhívás!

Agyhártyagyulladás

Agyhártyagyulladás Kovászna megye

Kovászna megyében nem regisztráltak agyhártyagyulladást – közölte András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere. A kór hozzánk legközelebb Brassóban ütötte fel a fejét.

A kórházmenedzser szerint a sepsiszentgyörgyi kórházban minden körülmény adott, hogy szükség esetén kezeljenek esetleges agyhártyagyulladásos betegeket.
– Ha hozzánk is elér a kór, fel vagyunk rá készülve. Minden lehetőségünk megvan rá, hogy diagnosztizáljuk és kezeljük a meningitiszt – nyilatkozta András-Nagy Róbert.
A megyei kórházat fenntartó Kovászna megyei tanács elnöke szerint sincs ok aggodalomra, Tamás Sándor bízik a kórház szakembereinek felkészültségében.

Vasárnap Brassóban egy 17 éves fiatal halt meg agyhártyagyulladásban. A Brassó megyei járványkórházban 19 további személyt kezelnek, akikről feltételezik, hogy fertőzöttek, köztük az elhunyt fiatal négy közeli hozzátartozóját is. A beutaltakat legalább 10-14 napig tartják megfigyelés alatt. A kórházban elkülönítettek egy emeletet, valamennyi pácienst külön kórteremben kezelik.
Csütörtöktől kezdődően vasárnapig 201, Brassó környéki településekről származó személy jelentkezett kivizsgálásra a fertőzőkórházba, közülük 19-et beutaltak. Marian Rasaliu prefektus bejelentette, hogy az összes olyan helyiséget, ahol a Tatrangból, Zajzonból és Pürkerecről származó fiatalok megfordultak, beleértve az iskola tantermeit is, fertőtlenítették.
A brassói kórházba beutalt mind a 19 fiatal részt vett hétvégén egy maturandus-ünnepségen, majd ezt követően néhányan egy diszkóban folytatták a szórakozást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.