Hirdetés
Hirdetés

Adomány a háromszéki családorvosoknak

Adomány a háromszéki családorvosoknak Kovászna megye

Kovászna Megye Tanácsa védőfelszerelést és fertőtlenítőszert adományozott a megye minden családorvosának. A csomagokat április 22-én szállították ki Sepsiszentgyörgyre, Kézdivásárhelyre, Barótra, Bodzafordulóra és Kovásznára, ahonnan a körzeti vidéki orvosi rendelőkbe juttatják el azokat.

Hirdetés
Hirdetés

Egy csomag tartalma: 5 liter fertőtlenítőszer, 1 db. pleximaszk, 50 db. egyszer használatos maszk, 50 pár egyszer használatos kesztyű, 20 db. védőköpeny és 10 db. védőruha. Sepsiszéken 53, Kézdiszéken 25, Erdővidéken 11, Bodzavidéken 8, Orbaiszéken pedig 6 adománycsomagot osztanak szét.

„A családorvosok azok, akik az első vonalban dolgoznak, hiszen ők találkoznak legelőször a betegekkel. Éppen ezért a megyei önkormányzat 150 ezer lejre vásárolt védőfelszerelést és fertőtlenítőszert a megye 103 családorvosa számára” – fogalmazott az átadón Tamás Sándor megyetanácselnök.

Dr. Șereș Lucia, a Kovászna Megyei Háziorvosok Egyesületének elnöke a csomag átvételekor hangsúlyozta, nagy szükség van a kapott felszerelésre, főként a védőruhára, amelyet nagyon nehéz beszerezni. Fontos az elővigyázatosság, hiszen a járvány súlyosbodásával egyre inkább ki vannak téve a fertőzésveszélynek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 24., 10:07
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Most pedig hasra kellene esni. Hetekig az szajkózták,hogy a családorvosok magán vállalkozók, tehát oldják meg a beszerzéseket ahogy tudják. Kilátszik a lóláb.