A világítást felszerelték

A világítást felszerelték Kovászna megye

Lefektették a műfüves szőnyeget, és most zajlik az új kézdivásárhelyi sportlétesítmény játszófelületének feltöltése különleges tömítőanyaggal. A műfüves pályánál hamarosan a lelátó is elkészül.

A kézdivásárhelyi tanács a szeptemberi tanácsülésen hagyta jóvá, hogy a város és a Futball Klub Csíkszereda Egyesület közötti társulás révén egy műfüves pályát létesítsenek. A sportpálya szomszédságában található új létesítményt vélhetően már idén lehet használni. Lefektették a műfüves szőnyeget, jelenleg azt a fekete színű tömítőanyagot szórják rá, ami homokból és apró szemcséjű műanyagdarabokból áll. Ezután fejezik be a kerítést. A napokban leszállították az éjjeli megvilágításhoz szükséges oszlopokat és reflektorokat is.

Az önkormányzat egy kisebb területet beburkolt ún. piskótalapokkal, ahová a lelátó kerül. Ennek a kapacitása 240 férőhely, így a mérkőzéseket kényelmesen lehet végigkövetni. Az elképzelés az, hogy az 1,4 millió lejes beruházást a szomszédos megye egyesülete végzi el, majd a szerződés lejárta után a város tulajdonába kerül. A társulási szerződés időtartama a szeptemberi határozat szerint tíz év. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pályának mennyi lesz a bérleti díja, ugyanis arról a kézdivásárhelyi tanácsnak kell határoznia. Kisebb műfüves pálya a környéken csak Kézdiszentléleken és Lemhényben van, viszont azok feleakkorák sincsenek, mint a kézdivásárhelyi. Amennyiben az összes tervezett sportlétesítmény elkészül, Kézdivásárhelynek párját ritkító sportbázisa lesz, amiből csak az uszoda hiányzik. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.