Felhívás!

A vásárlók kérték

A vásárlók kérték Kovászna megye

E-mailben, a közösségi oldalon, személyesen is kifejezett igényre válaszolva pénteken 11 órakor megnyitotta ajtaját a vásárlók előtt az új, tizenegyedik Bertis élelmiszerüzlet a sepsiszentgyörgyi Olt-negyedben, a volt Depo-székhely mellett.

Bevált, sőt díjazott tervezetet követve alakították ki az új üzletet a Kossuth Lajos utcai Bertis Gold mintájára: az enteriőr jellemzői a sötét falak, helyi fények, a hatalmas tértágító tükrös felületek. Ami pedig az árukészletet illeti, mindazt árulják, amit a vásárlók legjobban visznek, keresnek. Nem mellékes részlet, hogy minden árucikknek két nyelven van kiírva a megnevezése.

Berszány Tibor a nyitást megelőző sajtótájékoztatón röviden üdvözölte a jelenlévőket, majd átadta a szót Bereczki Kingának, a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) igazgatójának. Azért éppen neki, mert a Bertis-üzletek a közösségi kártyák rendszerének legnagyobb fenntartói. A törzsvásárlóknak járó kártya 1%-os kedvezményt ad a kliensnek a vásárlás értékéből, az üzlet pedig ugyanennyit (1%-ot) átutal a közösségi alapba.

– Azáltal, hogy használja a kártyát, itt a vásárló mindennap gyakorolja a jó tettet, növeli az alapítvány pénzalapját – mondta Bereczki Kinga. 2011 óta 1 millió 100 ezer folyt be a közösségi alapba, a HKA ezt kiegészítve közel másfél millió lejt fordított vissza közhasznú befektetésekbe.

A tulajdonos elkötelezettségét kiemelendő, Bereczki Kinga azt is elmondta, Berszány Tibor azt kínálja fel a közösségnek, amiből neki a legkevesebb van, ami számára a legértékesebb: az időt, hiszen az alapítvány fennállása, 2012 óta egyetlen kuratóriumi gyűlésről sem hiányzott, és ez az alapítvány munkájában meghatározó.

Az üzletmegnyitón szintén jelen levő Édler András György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte: az üzleti forgalom szempontjából a megye harmadik legnagyobb cége a Bertis, állja a versenyt a multikkal is, miközben több mint 700 helyi embert foglalkoztat, az új üzlettel 13 új munkahelyet létesített. A cégcsoportnál kicsi a munkaerő-elvándorlás, ami a jó munkakörülményeket bizonyítja. De ennél is fontosabb, hogy a Bertis a profit egy részét visszafordítja a közösségnek, hiszen minden fontosabb eseménynek támogatója.

Klozer Ferenc kereskedelmi igazgatótól megtudtuk, e jeles alkalomra, amit a tizenegyedik üzlet nyitása jelent, a cég saját húsfeldolgozója új termékekkel is kirukkolt: ilyen a hagymás tepertőkrém, az egész borsszemekkel ízesített Poiana szalámi, illetve a házias jellegű, hosszú retrokolbász.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.