Felhívás!

A tűzoltók kötözködnek

A tűzoltók kötözködnek Kovászna megye

Úgy tűnik, még a műjégpálya előtti tér is elkészül, mire az érdeklődők használatba vehetik Kézdivásárhely új sportlétesítményét. Most a tűzoltóság köti a kereket, egyelőre nem adtak működési engedélyt.

A műjégpálya teljes egészében elkészült, már a jég is három hete le van öntve, a tűzoltóságnak az átvételnél jelen levő képviselői azonban egyelőre nem adtak működési engedélyt, anélkül a pályát nem lehet megnyitni.

Bokor Tibor polgármester kifejtette: a tűzoltók a bukaresti Colectivben történt tűzeset miatt rendkívül komolyan veszik a törvényt, és több kifogásuk is támadt.
– Ahol teát vagy kávét lehetett volna fogyasztani, hőálló gipszkartont kell felszerelnünk. A meglévő kijáratok mellé egy újat is kell vágnunk a falba, a nyílásba pedig egy olyan speciális ajtónak kell kerülnie, ami az országban nem is kapható, külföldön gyártják le rendelésre – részletezte a gondok egy részét a polgármester.

Értesülésünk szerint abba is belekötöttek, hogy a mennyezetet tartó acélszerkezet nincs hőálló (!) anyaggal bevonva. Jelen pillanatban Kézdivásárhelynek van egy öt és fél millió euróból elkészült modern műjégpályája, amit nem lehet használni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2017. november 22., 11:18
   ÉRTÉKELÉS: 11

   A tervező is és a kivitelező is ismerte a törvényt, ami a szerződés aláírása pillanatában volt, de sajnos hazánkban ezek a törvények naponta változnak és a tűzoltóság az aktuális törvény előírásait követeli meg! A kivitelező jelenleg önköltségén végzi az átalakításokat, amit addig nem lehet kifizetni, míg át nem lesz adva.. tehat neki is az az érdeke, hogy mihamarabb meglegyen.

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 18:52
  ÉRTÉKELÉS: 1

  5,5 misi?! 1 elég lett volna max 1 pályára a többiből jobb lett volna az utakat megjavítani,futta volna belőle! h nincs működési engedély? Amikor én neki fogtam építeni a hivatalukban még az apró betüket is betartatták a városrendészeten(jól is tették),de az ők házuk táján is tegyék meg! Olyan ajtó kell amit csak külföldön gyártanak le…na ne etessenek hagyják nyítva! Az aula stb építésében ászok.miért nem alakítanak a terven?! Nincs engedély? Én láttam olyan filmet,h lángoló jég…Na csak kár,h nemSteven Segalok irányítanak titeket!

 • User
  Dátum: 2017. november 23., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Aki elcsomagolta az ot es fel milliot es a polgarmeseri hivatal epitkezesi irodajanak alkalmazotjai illett volna ezeket a rendelkezeseket ismerni es figyelembe venni.Ha egy kerti budira kerünk engedélyt akkor a törvények betartása már lassan azaroganciát surolja az egyes alkalmazottak pedig ugy viselkednek mintha az ök telkére szeretnénk szarni.