Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tervek készen állnak

Több oktatási intézmény is szerepelt a sepsiszentgyörgyi helyi tanács pénteki rendkívüli ülésének napirendjén, így a városatyák jóváhagyták a Váradi József-iskola felújítására és energetikai hatékonyságának növelésére vonatkozó pályázat benyújtását, amelyre az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR) remélnek finanszírozást, ugyanígy a Mikes Kelemen Líceum bentlakásépületére is.

Hirdetés
Hirdetés

Váradi József-iskolának sok hiányosságát sorolja fel a határozattervezet indoklása, ezért irányoznak elő tételesen olyan munkálatokat, mint a vezetékrendszerek és a nyílászárók teljes cseréje, a tető javítása vagy újjáépítése, a külső falak hőszigetelése, a mosdók felújítása, belső ajtók cseréje, alternatív energiaellátási forrás beépítése, tűzvédelmi rendszer kiépítése, külső-belső festés, az épület körüli járdafelújítás. Erre a célra maximum 8.301.462 lej hívható le, az önkormányzat minden efölötti költséget átvállal.

Hasonló munkálatok vannak tervben a Mikes Kelemen-líceum 1981-ben épített bentlakásépületét illetően, mindamellett az épület funkcionalitásának növelése végett itt mindegyik szobának külön mosdót létesítenek, kialakítanak egy olvasótermet és egy mosodát is, illetve minden 2000 m² beépített felület után egy 22 kW-os töltőállomás létesítését (bár ezek pontos helye még nincs leszögezve). Ennek elszámolható költsége 6.380.561 lej.

Ugyanakkor az őrkői óvoda műszaki tervére is rábólintottak az önkormányzati képviselők. A finanszírozási szerződés már alá van írva, a Regionális Operatív Program keretéből építendő létesítmény 100 gyermek befogadására készül, értéke 5.177.765 lej. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük