Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A Tabakónak lesz folytatása

A Tabakónak lesz folytatása Kovászna megye

Hétfőre levonták első következtetéseiket az első Tabakó fesztivál szervezői is. A zárómérleg szerintük egyértelműen pozitív, noha természetesen van olyan aspektus is, amin még lehet dolgozni. Mindezekről Vargha Fruzsina alpolgármester, Antal Árpád polgármester, Tamás Sándor megyetanácselnök beszélt a dohánygyárban megtartott sajtótájékoztatón, ahol jelen voltak a szervezőpartnerek is, a Vibe fesztivál igazgatója, Rés-Konrád Gergely, és Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységéért felelős igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés

Csütörtöktől vasárnap hajnalig 21243 személy fordult meg a fesztivál területén, ahol 30 szakmai előadáson, 24 élőzenés produkción vehettek részt – összegzett Vargha Fruzsina, kiemelve, maguk a fiatalok kérték, hogy jövőre is föltétlenül iktassanak be a fesztiválprogramba hasonlóan jó előadókat és témákat. Összesen mintegy 500 személy és 270 önkéntes dolgozott azon, hogy a rendezvény sikeres legyen.

Egy fesztivál akkor jó, ha egy fiatal úgy érzi, hogy három napig ki sem akar jönni a fesztivál területéről, hogy külön világban él, annyi érdekesség, esemény, szolgáltatás kínálkozik a számára, fogalmazott Rés-Konrád Gergely, aki többek mellett azért is ítélte sikeresnek a Tabakót, mert sok kapcsolat kötődött a szervezők között. Meg is hívta a tabakósokat viszontszervezni a Vibe fesztivált.

Talpas Botond az MCC részéről szintén elégedetten nyugtázta, hogy a panelbeszélgetések teltházasok voltak, az előadók között voltak helyiek, magyarországiak és nemzetköziek is, ők szintén jól érezték magukat, a dohánygyár pedig ismét kultúrát, közösséget, szórakozást tudott kínálni a fiataloknak.
Tamás Sándor a Tabakó egyediségét emelte ki, amely abban nyilvánult meg, hogy egyedi helyszínen, egy gyártelepen sikerült olyan fesztivált szervezni, ahol egyensúlyban vannak a minőségi előadások és az értelmes szórakozás. A siker mércéjéül ez esetben a hangulat szolgált, az jó volt, így folytatását is kívánja a történetnek.

Antal Árpád polgármester bevallotta, két éve volt az a fájdalmas felismerése, hogy ő maga már nem fiatal, ezért meg kell bíznia a mai fiatalokban, hogy felépítsék maguknak azt a világot, amelyikben jól érzik magukat, szabad kezet adott tehát a fesztiválszervező csapatnak.

A közvéleményt élénken foglalkoztatja a Tabakó költségvetése, erre és a fesztiválon belül elköltött összegekre vonatkozóan Antal pár napon belül ígért pontosabb választ, de annyit most is megtudhattunk, a költségek zömét a városi és megyei önkormányzat, a Petőfi Intézet és az RMDSZ finanszírozta, kisebb részben pedig szponzorok.

Az egyedüli kifogást a rendezvénnyel szemben egy román újság­író kolléga fogalmazta meg. Bár elismerte a rendezvény magas színvonalát, erősen nehezményezte közössége nevében, hogy kimaradtak a Tabakóból a román fiataloknak szóló előadások, koncertek, ezért arra kérte az önkormányzat képviselőit, hogy ne a románokat és magyarokat elválasztó rendezvényeket szervezzenek, és ígérjék meg, hogy jövőre dolgoznak e hiányosság pótlásán. Antal a román koncerteknek a magyar műsorba ékelését kicsit nehezen kivitelezhetőnek látta, de a mostani, a mérsékelt és magyarbarát román közéleti személyek részéről egyaránt tapasztalható közfelháborodás hatására jövőre bizonyára lesz román szekciója is a Tabakónak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. szeptember 7., 14:05
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ha 300.000 € nyomtak közpénzből az kicsivel több mint 14€ ha 21243 ember be is tette a lábát oda! Ha a 21.243 ember kifizette a 70 lejes belépőt és 0 profittal megrendezték, a kiadásokat ütte a +70 lejes belépő Fruzsina asszonyság vérprofi! Jövőre is rendezze meg!!!! A románság kihagyása övön alúli!!! Lehet még a Tündérvölgy csobánfeszten is elénekelték: az a szep😆

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 7., 20:45
  ÉRTÉKELÉS: 4

  El kell keseritselek a bevetellel, mert meg ennyi sem volt mivel sok volt aki 99 lejert megvette elovetelben. Ezek mindharom nap resztvettek, de a kutyat nem erdekelte, csak azt szamoltak minden egyes nap aki atlepte a kaput. Igy csutortokon 1, penteket 1 es szombaton is egy resztvevot jelentett, azaz 3-at ugyanaz a szemely.