Hirdetés
Hirdetés

A szolgálat értelmet ad az életnek

Április 5–7. között tartotta évadnyitó önkéntes képzését a Keskeny út ökumenikus fesztiválmisszió. Pénteken az ikafalvi faluházban Bardócz Tímea az ismerkedés szolgáló játékokkal várta az önkénteseket, vacsora után Bardócz Csaba ikafalvi lelkész tartott áhítatot, amiben a szolgálat fontosságát hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés

A szombat reggeli áhítat után csapatösszerázó következett, majd Raff Róbert berecki lelkész tartott előadást Többre vagy képes címmel. Ebéd után Bardócz Tímea tartott bemutatót az egyik Keskeny utas módszerről, az úgynevezett Láthatatlan színházról. Ez egy olyan különleges, instant élményt nyújt, amelyben a betérő, azaz Te vagy a főszereplő, de nem vagy egyedül, hiszen lágy hangok és egy szerető Személy jelenléte kísér végig nem mindennapi utadon. A nap hátralévő részében Bardócz Csaba, a Keskeny út fesztiválmisszió vezetője mutatta be a misszió eddigi 15 éves útját, beszélt a fesztiválokon megtapasztalható tömegpszichológiáról, illetve megrajzolta a jó önkéntes, a hiteles Keskeny utas portréját.

Vasárnap reggel, a szombati elméleti képzést követően a gyakorlat felé indította el a résztevőket. Az önkéntesek párokat alkotva kimentek a faluba elbeszélgetni az emberekkel. A beszélgetések célja az volt, hogy a szerető Isten is szóba kerüljön, de egyben a templomba is hívogassák az embereket.

A vasárnapi istentiszteleten a Keskeny utas csapat együtt vett részt, majd folytatódott az a gyakorlati rész, amikor mindenki tovább mélyíthette az elhangzottakat. Köszönjük a csernátoni helyi tanácsnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az ikafalvi faluházat, illetve az Emberi Erőforrás Minisztériumának, hogy támogatta programunkat.

(A fesztiválmisszió sajtószolgálata)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük