Hirdetés
Hirdetés

A sáncok hiánya

A sáncok hiánya Kovászna megye

Csütörtökön, augusztus 20-án délután meglehetősen komoly csapadékhullám söpört végig Erdővidéken, a hirtelen kitört nyári zápor több, Baróthoz tartozó településen, így Bibarcfalván is károkat okozott. A temető környékén elárasztotta a megyei utat a víz, aztán a helyi lakosok udvarán áttörve, a pincékbe is befolyva keresett utat magának.

Hirdetés
Hirdetés

A helyiek azt mondták, a károk okát elsősorban az évek óta kipucolatlan sáncokban kell keresni, másrészt az útmenti víznyelők is alulméretezettek, ilyen nagy mennyiségű csapadékot képtelenek elvezetni.
A baróti meteorológiai állomástól érdeklődve megtudtuk, hogy Baróton nem esett olyan túl sok eső, a meteorológiai állomáson például a délutáni órákban mindössze 14 litert jegyeztek négyzetméterenként, de az egész napos csapadékmennyiség sem haladta meg a 20 litert.

A bibarcfalviak elmondták, hogy rengeteg hulladékot kellett az udvarokról kipucolni, pénteken a hatóságok által kiküldött emberek is segítettek a víz kiszivattyúzásában, de érdekes módon hétvégi munkára már nem vállalkoztak: azt mondták hétfőn térnek vissza folytatni a szivattyúzást – mesélte az egyik bibarcfalvi károsult. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük