Felhívás!

A románok védelmében

Cătălin Ivan szociáldemokrata európai parlamenti képviselő Sepsiszentgyörgyön tervez képviselői irodát nyitni, hogy feltérképezze a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetési eseteket.

Az EP-képviselő marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy partnerségre lépett Dan Tanasă újságíróval, mert az a tervük, hogy lerombolják az RMDSZ utóbbi években tapasztalt „hazug propagandáját”. Tanasă neve nem ismeretlen olvasóinknak, hiszen ő az a hírhedt magyarellenes újságíró, aki évek óta folyamatosan jelentgeti fel a bíróságokon a romániai magyar önkormányzati vezetőket, politikusokat és hivatalnokokat a magyar nyelv és a székely zászló használata miatt.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a szükséges helyiséget már kibérelték Sepsiszentgyörgyön, és rövidesen megnyitja ott EP-képviselői irodáját. „Így én leszek az egyetlen, dokumentumokkal rendelkező európai parlamenti képviselő Kovászna, Hargita és Maros megyékben, mert a környék többi EP-képviselője Budapestre jár pártgyűlésekre, Bukarestbe legfeljebb látogatóba mennek. A többi, RMDSZ-es EP-képviselő Magyarország oldalán áll, ezt ők is elismerik az Európai Parlamentben” – mutatott rá Ivan.
Az EP-képviselő a sepsiszentgyörgyi irodája révén arra szeretné biztatni a térségben élő román állampolgárokat, hogy osszanak meg vele olyan konkrét eseteket, amelyek során visszaélés, hátrányos megkülönböztetés történt velük. Ebből a célból ingyenes telefonszámot is működtetni fog. Ugyanis azt állítja, a románokat etnikai alapon diszkriminálják a saját országukban, és minden engedményért, amit az RMDSZ a jelenlegi kormánykoalíciónak tesz, a székelyföldi románok „felárat fizetnek”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.