Felhívás!

A részvétel a fontos

A részvétel a fontos Kovászna megye

Vasárnap tűzoltóverseny zajlott Étfalván nyolc csapat részvételével. A háziakon kívül Fotos, Gidófalva, Dálnok, Uzon, Lécfalva, Apáca szállt be a nemes versengésbe, Székelykeresztúr pedig csak vendégként vett részt.

A látványos, erőnlétet és felkészültséget egyaránt igénylő versenyt megelőzően az étfalvi fúvósokkal az élen vonultak fel a faluban a csapatok, majd a focipályán megkezdődött az egyes, négyes, hetes szerelésből álló próbasorozat (azaz ennyi csapattag lépett egyszerre a pályára). Végül Lécfalva lett a nyertes, a második Uzon – a Lemhényi Béla vezette étfalvi önkéntes tűzoltók, bár eleget serkentgette, biztatta őket a parancsnok, a harmadik helyen végeztek. De ami mindenképpen jó dolog, hogy fiatalok is felvállalják ezt a nehéz és veszélyes munkát, azaz megtanulják mindazt, ami szükséges a hatékony közbelépéshez – az más kérdés, hogy erre szerencsére rég nem volt szükség.

A verseny után a kultúrház udvarán rendezett mulatsággal folytatódott a napi program, ahol elfogyott a három disznóból készült flekken. A Szász Band zenéje is hozzájárult a „fergeteges buli” hangulatához. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.