Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A prefektus közbelépett a Brassó – Bákó autópálya nyomvonalának módosítása érdekében

A prefektus közbelépett a Brassó – Bákó autópálya nyomvonalának módosítása érdekében Kovászna megye

Közbelépett a jövendőbeli Brassó – Bákó autópálya nyomvonalának módosítása érdekében, hogy az ne okozzon zajszennyezést Uzonban és Szentivánlaborfalván – közölte Ráduly István, Kovászna megye prefektusa.

Hirdetés
Hirdetés

A Facebook-on közzétett bejegyzésében a kormánymegbízott azt írja, az eredeti tervek szerint az autópálya néhány száz méterre haladt volna el a két településtől, a tervezőkkel folytatott tárgyalások során azonban sikerült elérni, hogy változtassanak a nyomvonalon.

„Sikerült meggyőzni a tervező csoportot, hogy Uzon és Szentivánlaborfalva belterületétől, alig pár száz méterre megtervezett autópálya nyomtávot távolítsuk el a két településtől Sepsiszentgyörgy irányába, ezáltal mentesítve az uzoni és a szentivánlaborfalvi lakosságot a hangzajtól és a mezőgazdasági területek (parcellák) átszelésétől” – írta Ráduly István.

A szállításügyi minisztérium szerint a Brassó – Bákó közötti, A13-as autópálya kivitelezési munkálataira 2023 második negyedévében írják ki  a közbeszerzést, így ez lesz a második, Kárpátokon átívelő autópálya, amelynek építésére pályázatot írnak ki.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) 2020. május 22-én írta alá a szerződést a Brassó – Bákó autópálya megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki tervének elkészítésére 20 millió lej értékben. A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük