A piaci vásárlást könnyítené

A kovásznai Ördög Attila informatikus egy olyan telefonos alkalmazás fejlesztésén dolgozik, ami a piaci vásárlóknak segítene megtalálni a keresett terméket a kavalkádban, ugyanakkor az árusoknak lehetőséget adna arra, hogy a virtuális térbe is feltölthessék az eladásra szánt portékáikat.

A SuntPePiata névre hallgató applikáció ötlete akkor pattant ki a programozó agyából, amikor egy nagyobb állatpiacon szeretett volna kutyát vásárolni, azonban nem találta meg az árusokat. Ekkor ötlött eszébe, hogy mennyire könnyebb dolga lenne neki és a hasonló gondokkal küszködő vásárlóknak, ha létezne egy GPS-hozzáférésű alkalmazás, amibe beírja például, hogy kutyát keres, az pedig koordinátákkal jelezné, hogy hol található az eladó. Ahhoz, hogy a rendszer hibátlanul működhessen, feltétele, hogy az árusok is feltöltsék adataikat az alkalmazáson belül.

Ördög szerint az applikáció mindenféle személyes adat felhasználása nélkül hozna létre egy hálózatot, és a GPS segítségével, valamint a keresőjének köszönhetően találná meg a vásárló az általa keresett árú helyszínét, ami jelentősen megkönnyítené a nagyobb piacokon történő vásárlást.

Az 30 éves programozó elmondta: az alkalmazás ingyenes lenne, viszont a fejlesztéshez szükséges pénzösszeget támogatásból szeretné összegyűjteni, ezért arra kéri azokat, aki látnak fantáziát ebben a programban, azok a gogetfunding.com honlapon támogassák SuntPePiata applikációt.

Ördög reméli, hogy egy nagyobb befektető felkarolja az projektet, ugyanis elmondása szerint, már több applikációt írt, viszont önmagát szoftverfejlesztőnek tartja és nem marketing szakembernek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.