Hirdetés
Hirdetés

A pénz mágneses ereje

A pénz mágneses ereje Kovászna megye

Idén másodszor is segítő kezet nyújtott a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak a megyei önkormányzat, a tegnapi tanácsülésen 500 ezer lejes gyorssegély kiutalását hagyta jóvá, hogy az intézmény csökkentse adósságát.

Hirdetés
Hirdetés

Ez némi szóváltást is eredményezett, mivel egyik liberális megyei tanácsos, aki nem mellékesen a kovásznai szívkórház ápolási igazgatója, Ion Deaconu, úgy tűnik, megirigyelte a nemes gesztust.

A tanácsülésen részt vett a megyei kórház gazdasági igazgatója is, Fülöp Árpád, aki elmondta, már tavaly havonta 140 ezer lejes deficitje keletkezett a kórháznak, mivel megszűntek az ebédjegyek, az élelmiszerpótlék pedig azzal együtt többe került a munkaadónak, hogy az alkalmazottak kevesebbet kaptak. Ráadásul a múlt évtől fogyatékkal élők segélyalapjába is készpénzzel kell fizetni (eddig levásárolhatták az összeget). Ez tehát már tavaly 900 ezer lejes mínuszt jelentett. Idén a takarító- és ápolószemélyzet év elejétől megemelt béreire a kormány csak májustól adott pénzt, az első négy hónapban tehát ismét hiány keletkezett. Ugyanakkor az egészségügyi szolgáltatások is alulfinanszírozottak, a gyógyszer- és egészségügyi anyagok beszállítói fele is adósságok halmozódtak fel. Azt meg sem említette, csak utólagos érdeklődésünkre, hogy ilyen körülmények között az alkalmazottak sem számíthatnak a vakációs utalványokra.

Ion Deaconu szerint a kormány megadta a fizetésemelésekre szükséges pénzt, ha a kórháznak hiánya van, az a rossz menedzsment jele, majd az az ötlete támadt, hogy a megyei tanács támogassa a kovásznai szívkórházat és alárendelt egységeit is. Ez természetesen nem lehetséges, hiszen az említett intézmények az Egészségügyi Minisztériumhoz tartoznak. A liberális tanácsos végül nem élt a felajánlott lehetőséggel sem, hogy meghallgathatja a gyűlés elé idézett kórházmenedzser beszámolóját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük