Felhívás!

A nyerő hármas

A nyerő hármas Kovászna megye

Az e héten beiktatott sepsiszentgyörgyi városi tanács tegnapi, október 28-i rendkívüli ülésén az alpolgámesterek megválasztása és eskületétele szerepelt a napirenden. Ezt követően Antal Árpád polgármester és újonnan kinevezett legközelebbi munkatársai sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a további munkáról is szó esett.

Minden olajozottan ment a tanácsban – ami nem csoda, hiszen hatalmas fölényben van az RMDSZ-frakció –, azaz a polgármester előterjesztette javaslatait a 17 érvényesített mandátummal rendelkező tanácsosból 16 megszavazta.

Tóth-Birtan Csaba eddigi alpolgármester folytatja munkáját ebben a funkcióban, Antal Árpád másik jelöltjével, a 25 éves Vargha Fruzsinával egyetemben. „Erős üzenetet akarunk megfogalmazni a fiatalok irányába. Majdnem semmit nem ér városépítő tevékenységünk, ha ők nem maradnak itt, nem jönnek haza, nem vesznek részt a város életében. Azt üzenjük nekik, szóljanak bele, dolgozzanak, alakítsák a jelent, hiszen magukért teszik” – indokolta meg döntését a polgármester. Ma a húsz-éveseket a húszévesek tudják megérteni, ezért fontos, hogy a fiatalok úgy érezzék, hogy csütörtök reggeltől jelen vannak a városvezetésben.

Az ülés során, az előzetes egyeztetések után az új tanács megszavazta a szakbizottságokat is, ezek utóbb kiegészülnek majd azzal a négy képviselővel, akiknek a mandátumát még nem érvényesítették.

A választást követő sajtótájékoztatón Antal Árpád nyomatékosította, hogy Vargha Fruzsina megválasztásával – ami bevallása szerint „merész húzás” volt – erős üzenetet fogalmaztak meg a fiatalság irányába, remélik, hogy egy huszonéves felé nyitottabbak lesznek, hiszen „minden feltétel adott, hogy megbízzanak az önkormányzatban.”

Vargha Fruzsina elmondta, a belé vetett bizalom elég motiválttá teszi, hogy megfeleljen a követelményeknek. Nagyon pozitívan, nagy reményekkel kezdi munkáját, bízik csapatában, a tanácsban lévő sok fiatalban. Szenvedélye a képzőművészet, a néptánc és hagyományőrzés, mások sorsának megkönnyítése.

– Érzékelem, hogy több munka vár rám, mint eddig – kezdte mondandóját Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Bejelentette, a hivatalban várhatóan szerkezeti változások is lesznek, illetve a megfelelő szakembereket is meg kell találni, mert főleg az ő illetékességi területén, a projektirodában, a beruházásoknál, közbeszerzéseknél emberhiány van, márpedig 2023-ig a megnyert projekteket meg kell valósítani, és készíteni az újakat a következő pályázati ciklusra. Szeretné a szintlépést elősegíteni a városgazdálkodásban – fogalmazott –, ugyanakkor a szociális ügyekkel is ő fog foglalkozni, amelyek nem idegenek tőle, hiszen a Sepsi Akciócsoport elnökeként eddig is foglalkozott a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásával.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 29., 8:27
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Örvendetes, hogy egy fiatal hölgy az új alpolgármester, de ennyire nulla tapasztalattal fura. Fél éve költözött haza, jóformán azt sem tudja, hogy hol nyílik a hivatal ajtaja, milyen gondjai vannak a szentgyörgyi lakosoknak, nem látott még egy költségvetést, közbeszerzést stb. Nem látom elég érettnek, és a fiatalok sem tudnak annyira rá számítani. Nagyon rossz az üzenet tartalma, azon fiatalok felé, akik itthon élnek, dolgoznak, próbálnak előrehaladni.

  • User
   Dátum: 2020. október 30., 5:30
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Az üzenet, ami lejön, az annyi, hogy nem kell sem szakértelem, sem tapasztalat, csak jó erős háttérszél… Akinek nincs, az kamatoztassa csak a tudását ott, ahol éppen van, jobban jár vele, mint ha itthon próbál megélni.

 • User
  Dátum: 2020. október 29., 11:29
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Nézzék azt az arckifejezést Tóth- Birtan Cs. arcán. Na, ilyen pökhendi, nagyképű a valóságban is. Új mandátumával ezen változtathatna.

 • User
  Dátum: 2020. október 29., 22:51
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Én még láttam olyan politikai vezetőt, aki csak azért léptette elő az ifjú hölgyet, mert bájos volt, szexi volt. Természetesen a “politikus” reménykedett. Na nem azt mondom, hogy itt is az van. De mi van, ha a remény hal meg utoljára?