Felhívás!

A nagy visszatérés

Két év kiesés után újra megszervezik Uzonban a községi napokat, mától vasárnap estig igen gazdag programnak örvendhetnek a résztvevők: a test, a szellem, a lélek mind megkapja a maga táplálékát, az összes községbeli civilszervezet részt vállalt a rendezvényen.

Ma este az uzoni kultúrotthonban a L’Art Szentiván néptánccsoport fellépése indítja a két és félnapos rendezvénysorozatot, amelyet szabadtéri diszkó követ a szabadidőparkban. Szombaton reggel a sportpályán minifocibajnokság rajtol, a szabadidőparkban a Salvatore Egyesület és az uzoni önkéntes tűzoltók tartanak bemutatót egy baleset esetén történő beavatkozásról, a színpad pedig főleg a népi zenés-táncos produkcióké: szerepelnek az uzoni óvódások, kisiskolások, majd a Tekergők kisegyüttes gyermekkoncertje következik, fellépnek a Zöldfenyő és Háromszék táncegyüttesek, de lesz mesemondás is. Este műfajváltás, a Székely István Dalkör, Szabó Attila, az Insect és a 3 Sud Est együttesek koncerteznek.

Vasárnap avatják a felújított Pünkösti-kúriát. Bár már több hónapja élvezik tágas tereit a civil szervezetek, amelyeknek székhelyéül szánták, súlyához, rangjához illően szép ceremóniával akarják a község lakóinak átadni. A szabadidőparkban a szentivániak ismét remekelhetnek egy óriás kürtőskalácsot, a csorvásiak, az önkormányzat, az ifjúsági szervezetek csapatai, a nyugdíjasok, a tűzoltók és huszárok pedig versenghetnek, ki készíti a finomabb tokányt. Ezen kívül a zene viszi a prímet, az Atlantisz fúvószenekar fogadja a kézdi, rétyi, zágoni zenekarokat, lesz operett a Classical Singers énekegyüttes előadásában, majd a gyergyói Titan zenekar fellépése után Homonyik Sándoré és Vikidál Gyuláé a főszínpad. Mint az már hagyománnyá lett, tűzijáték zárja a községi napokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.