Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A múltat kutatják

A múltat kutatják Kovászna megye

Vannak, akik szeretik a munkájukat, hivatásukat, ők folytonosan keresik a lehetőségeket annak jobbítására. A Mikes Kelemen Elméleti Líceumban Kiss László iskolai könyvtáros és projektfelelős ezt az uniós Erasmus+ pályázati program keretében, több országon átívelő, partnerségekre alapozó munkával gondolta megvalósítani.

Abból kiindulva, hogy az embereket manapság a migráció foglalkoztatja a legjobban – viszont a jelenség megértéséhez ismernünk kell a múltat is, így lehet majd a jövőt prognosztizálni – Kiss László a közös munka témájául a holokausztot, a migrációt és a kisebbségi létet választotta.

Az 5–8. osztályos diákoknak ez kemény munkát jelent majd, innovatív kutatási módszerek, új applikációk használatát, sok idegen nyelvű kommunikációt és utazást. 2017 szeptembere és 2019 májusa között a portugál, finn és török partnerekkel együttműködve több találkozás során vitatják meg a témákat, és a különböző helyszíneken 2 mikeses tanár és 5 diák fogja képviselni az iskolát.
Az online ismerkedés már megvolt, jövő év februárjában Szentgyörgyön fogadják a külhoni partnereket, májusban majd Finnországba utaz­nak a résztvevők, aztán magyarországi és törökországi helyszíneken folytatják az ismerkedést a múlttal, jelennel és egymással. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások