Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A miniszter nyitott volt

Kedden a művészeti és népiskolák képviselői Bukarestben egyeztettek a kulturális miniszterrel az új tanévkezdést illetően, ugyanis a hasonló intézményeket kifelejtették a 2020/2941-es kormányrendeletből, amelyik a kulturális intézmények működését engedélyezte bizonyos megszorításokkal. Kovászna megyét Gáj Nándor, a Művészeti és Népiskola igazgatója képviselte.

A megbeszélésen jelenlévő nyolc igazgató az ország minden régióját képviselte a Bogdan Gheorghiu kulturális miniszterrel és két tanács­adójával történő egyeztetésen, amelynek az az örvendetes végkifejlete, hogy a korábbi évekhez hasonló feltételekkel indítható az oktatás a népiskolákban.

Hirdetés
Hirdetés

– A miniszter megértette, hogy az egyéni és a maximum nyolcfős kiscsoportos oktatás nem jelent fertőzésveszélyt, és megígérte, hogy hamarosan újabb jogszabályban a népiskolák működéséről is rendelkeznek – számolt be Gáj Nándor. Szeptember 15-től tehát iratkozhatnak a diákok a megszokott módon és a már ismert szakokra.

És ha már ott voltak Bukarestben, az intézmények vezetői szóvá tették azt is, hogy a 2006/118-as kormányrendeletet is módosítani kellene, mert a népiskolák személyzetének besorolása és javadalmazása, valamint működési módja sem megfelelő, jelenleg ezen intézmények egy kisvárosi kultúrház státusával bírnak, holott országszerte több mint 25 ezer diákot képeznek 3000 alkalmazottal. Erre az indítványra is nyitott volt a miniszter, azt javasolta, az intézmények dolgozzák ki az intézmények működésére vonatkozó jogszabályt, biztosította őket arról is, hogy ehhez a minisztérium jogászait is bármikor igénybe vehetik. Legközelebb szeptember 9-én Kommandón találkoznak a népiskolák igazgatói, hogy ezt a tervezetet megalkossák, és aláírják az egyesületük megalapításáról szóló okiratot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.