Felhívás!

A megyetanács „csak” fizet

A megyei tanács természetesen hozzájárul a december elsejei ünnepség költségeihez, hiszen – ha már ez Románia nemzeti ünnepe – akkor ezt tiszteletben kell tartani. Ami azonban ott történik és elhangzik, azért teljes mértékben a prefektus felel – hangoztatta a megyei tanács pénteki ülésén Tamás Sándor.

A megyei tanács elnöke példákkal támasztotta alá, hogy Ioan Lăcătuşu „elvtárs” szervezésében évekig Argeşi megyei fiatalok randalíroztak Sepsiszentgyörgy utcáin a nemzeti ünnepen, valamint a tolerancia és a megbékélés nevében azt ordibálták, hogy „ki a magyarokkal az országból”, amit „megengedhetetlennek” minősített.

Teacă Florentina, a Szociáldemokrata Párt (PSD) tanácsosa védelmébe vette Lăcătuşut, és kijavította a megyetanácselnököt, mondván, ő nem „elvtárs”, hanem „úr”.

– Aki 1989 előtt a kommunista párt aktivistája volt, és leordította az emberek fejét május elsején, hogy énekeljenek, az nekem „elvtárs” marad, és soha nem lesz „úr”. Lehet, hogy most hirtelen Isten szolgája lett, és ha ez az ortodox lelkészeket nem zavarja, akkor engem sem, de azt kikérem magamnak, hogy erkölcsből és demokráciából engem ilyen Lăcătuşu „elvtársak” kioktassanak – szögezte le Tamás Sándor.

A megyetanácselnök felemlegette azokat a román zászlóhoz kötődő „bűntetteket” is (az Állomás negyedi román katona szobránál a román zászló állítólagos székely zászlóra cserélése, a prefektúra előtt felállított hatalmas román zászló elszakítása), amikért az elmúlt években az egész közösséget megbélyegezték, de a rendőrség azóta sem tudott senkit előállítani. A testület végül egyöntetű szavazattal hozzájárult, hogy a tanács 30 ezer lejjel támogassa az ünnepség megrendezését. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások