Felhívás!

A megye három településén kell alkalmazni az új korlátozó intézkedéseket

A megye három településén kell alkalmazni az új korlátozó intézkedéseket Kovászna megye

Kovászna megye három településén – ahol az utolsó 14 napra számított fertőzöttségi ráta meghaladja a 4 ezreléket – kell alkalmazni a kormány által csütörtökön elfogadott új korlátozó intézkedéseket – közölte a megyei közegészségügyi igazgatóság.

Ágoston László igazgató elmondta, az érintett települések Kommandó (9,4 ezrelékes fertőzöttségi ráta), Dobolló (4,8 ezrelék) és Sepsibükszád (4 ezrelék).

“A korlátozásokat valószínűleg már ettől a hétvégétől be fogja vezetni a megyei vészhelyzeti bizottság. Kommandón enyhe csökkenést mutat az esetek száma, de az incidencia továbbra is 9 ezrelék fölötti. Kilenc pozitív esetről beszélünk, viszont a településnek körülbelül ezer lakosa van, ez okozza a magas arányt” – nyilatkozta Ágoston László.

A közegészségügyi igazgatóság adatai szerint a megye négy települése tartozik a vörös zónához, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 3 ezreléket: Sepsiszentgyörgy (3,61 ezrelék), Maksa, Kovászna (mindkettő 3,18 ezrelék), és Nagyajta (3,09 ezrelék)

A koronavírus terjedésének korlátozása érdekében ezeken a településeken a következő 14 napra bezártak az éttermek és bárok belső terei, illetve a kulturális intézmények.

Kovászna megye 13 településén az incidencia 1 ezrelék alatti, kilenc településen pedig egyetlen koronavírusos esetet sem jelentettek az elmúlt 14 nap során.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.