Felhívás!

A megye 45 osztályában függesztették fel a szemtől szembeni oktatást

A megye 45 osztályában függesztették fel a szemtől szembeni oktatást Kovászna megye

Kovászna megye több mint 45 óvodai csoportjában és iskolai osztályában függesztették fel a szemtől szembeni tevékenységet, és tértek át online oktatásra ezen a héten, miután több gyerek és pedagógus megfertőződött a koronavírussal.

A megyei tanfelügyelőség tájékoztatása szerint ezen osztályok több mint fele a sepsiszentgyörgyi Váradi József Gimnáziumban és a baróti Gaál Mózes Gimnáziumban található.

Az intézmény honlapján közzétett adatok szerint, ezen a héten a megye 214 oktatási intézménye működik zöld forgatókönyv szerint, 87 sárga besorolást kapott, a kommandói iskolában és óvodában pedig piros forgatókönyvet kell alkalmazni, vagyis az oktatás kizárólag online zajlik.

A Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság keddi közlemény szerint az utóbbi 14 napra vetített incidencia a megyében 0,9 ezrelék. Kommandón a fertőzöttségi ráta meghaladta a 3 ezreléket, Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán, Maksán és Zágonban 1,5 és 3 ezrelék közötti. Húsz háromszéki településen egyetlen pozitív esetet sem jegyeztek.

A járvány kezdete óta a megyében 6121 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, közülük 208-an életüket vesztették. Eddig összesen 39.970 teszt eredményét dolgozták fel, ebből 235-öt az elmúlt 24 órában, és 41 új esetet jelentettek – közölte a prefektúra.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.