Felhívás!

A második helyre szállt Bagoly

Hétfőn a második helyen ért célba a sepsiszentgyörgyi Bagoly Levente, a világ egyik legnehezebb bicikliversenyén, a Kirgizisztánban megrendezett Silk Road Mountain Race-en (Selyemút hegyikerékpáros versenyen). A háromezres csúcsok között vezető, 1721 kilométer hosszú, köves utat 9 nap, 3 óra 30 perc alatt teljesítette a fiatal mérnökember.
Bár a verseny utolsó szakaszán már komoly nyakfájdalmak gyötörték, nem adta fel, és a tapasztalt amerikai Jay Petervary után (8 nap, 8 óra, 15 perc) másodikként ért célba. A harmadik és negyedik helyen, gyakorlatilag azonos idővel, a verseny végét együtt letekerő francia Pierre Arnauld és belga Kim Raeymaekers két órával Levente után érkeztek, de vannak olyan versenyzők (pedig itt akárki nem indul el!), akik tegnap délig még 700 kilométert teljesítettek az 1700-ból.
– Életem legnehezebb versenye volt, amely mind fizikailag, mind lelkileg megviselt, de boldog vagyok, hogy sikeresen befejeztem – írta Facebook-bejegyzésében Bagoly Levente.
Édesapja rendkívül büszke fia teljesítményére.
– Az igazság az, nem gondoltam, hogy fizikailag kibírja ezt az embertelen pályát. Tudtam, hogy pszichikailag rákészült, de tartottam attól, hogy fizikailag összeomlik, nagyon büszke vagyok rá – nyilatkozta Bagoly Miklós.
Bagoly Levente tavaly 12 nap 14 óra 15 perc alatt teljesítette a Transcontinental Race Belgiumtól Görögországig tartó, 3.998 kilométeres távját, és a 19. helyen ért célba, maga mögött hagyva 236 versenyzőt.
Levente 2013-ban Barcelonába „látogatott”, természetesen kerékpárral (8.000 kilométer oda-vissza), 2014-ben a török-iráni határhoz kerekezett, majd végigment dél-észak irányban a sík területűnek semmiképpen sem nevezhető, 5.000 kilométeres Norvégián is. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.