Hirdetés
Hirdetés

A lakosság segítségét kérik

A lakosság segítségét kérik Kovászna megye

Egyre gyakoribb jelenség, hogy szinte a semmiből jelennek meg kóborkutyafalkák Sepsiszentgyörgy utcáin. Már az illetékesek is arra gyanakodnak, hogy máshonnan szállítják az ebeket a megyeszékhelyre.

Egyik olvasónk április 13-án, szombaton kapta lencsevégre a Székely szabadság tér közelében eszeveszetten rohangáló ebeket, mi pedig panaszát továbbítottuk a szépmezői kutyamenhelyet adminisztráló Tega Rt. igazgatójának.

„Megriadtunk, hiszen 5 kutya rohant felénk. Aztán rájöttünk, hogy a kutyák jobban félnek, mint mi…” – mesélte a férfi.

Máthé László, a Tega Rt. igazgatója érdeklődésünkre elmondta, nekik is feltűnt, hogy az utóbbi hónapokban csoportosan jelentek meg olyan kutyák, amelyeket addig nem láttak az utcákon, illetve amelyek nem ismerik a terepet, félnek.

Hirdetés
Hirdetés

– A helyi kóbor állatokat nehéz megfogni, megvannak a búvóhelyeik, tudják, merre meneküljenek. Március elején fogtunk be egy csapatot: főként nagytestű ebeket, amelyek nem ismerték a terepet. Chip egyetlenegy kutyában sem volt. Feltételezzük, hogy valamilyen cég lehet a ludas, amely összeszedi a kutyákat, és egy másik településen megszabadul a további kötelességeitől, mint az oltás, chipezés, örökbeadás – avatott be Máthé.

A szakember ezúton is a lakosság segítségét kéri, hogy jelezzék a gyanús incidenseket, hiszen meggyőződése, hogy közös erővel le lehet buktatni az etikátlan kutyasintéreket. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások