Felhívás!

A lakosság biztonságáért

A lakosság biztonságáért Kovászna megye

Jövőre az új baróti tűzoltóállomás beüzemelését és két új tűzoltóautó beszerzését tűzte ki célul Kovászna Megye Tanácsa közösen a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel, jelentette be Tamás Sándor tanácselnök annak apropóján, hogy pénteken a tűzoltóság bemutatta azokat a védőruhákat és felszereléseket, amelyeket a megyei önkormányzat támogatásával vásároltak meg.

Idén közel száz új védőruhát kapott a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség, ebből 43-at Kovászna Megye Tanácsának támogatásával vásároltak meg, 52-t az országos felügyelőség biztosított.
A háromszéki tűzoltók több mint tíz éve nem kaptak új szolgálati ruházatot, mondta el Adrian Simtea főfelügyelő, aki szerint rendkívül fontos, hogy a bevetésen résztvevő tűzoltóknak megfelelő védőruhájuk legyen.

– Kovászna Megye Tanácsának prioritás az emberek biztonsága, ezért a megyei sürgősségi kórház mellett kiemelten támogatjuk a katasztrófavédelmi felügyelőség felszerelését. 2020-ban két fontos beruházásunk lesz. Egyrészt két új tűzoltóautó beszerzését tesszük lehetővé. Másrészt a már elkészült baróti tűzoltóállomást be fogjuk üzemelni, ugyanakkor jövőben az egység udvarát is rendbe tesszük. A baróti munkapont elindítása azért is fontos, mert jövőre elkezdődik a Hatodon keresztül vezető megyei út korszerűsítése, nehézkesebbé válik a forgalom, ami tűzvész esetében fatális lehet – mondta el a tűzoltóságon Tamás Sándor tanácselnök. Mint hangsúlyozta, további céljuk, hogy Kovászna városában is létrehozzanak egy tűzoltóállomást.

A megyei önkormányzat által vásárolt 43 védőruházat értéke 99.932 lej, a 25 víztartályos hátizsák értéke 19.100 lej. Kovászna Megye Tanácsa idén 370 ezer lejjel járult hozzá a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség felszerelésének bővítéséhez, székhelyének modernizálásához. 

(KMT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.