Felhívás!

A koronavírusos esetek települések szerinti megoszlása Kovászna megyében

A koronavírusos esetek települések szerinti megoszlása Kovászna megyében Kovászna megye

Az előző hónapokhoz hasonlóan, továbbra is Sepsiszentgyörgyön tarják nyilván a legtöbb koronavírus-fertőzöttet. Ugyanakkor emelkedett az esetek százalékos aránya Kézdivásárhelyen, Bodzafordulón és néhány faluban is. A friss adatokat a Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság tette közzé az Observatorul de Covasna kérésére.

A legtöbb esetet továbbra is Sepsiszentgyörgyön (az összes eset 42%-a) regisztrálják. A városi agglomerációkban, ahol nagyobb a lakosság, és több az érintkezés az emberek között szintén több a beteg: Kézdivásárhelyen 9,8%, Bodzafordulón 2,9%, Kovásznán 1,6%, Baróton 1,2%. A községek közül nagyobb számú beteget tartanak nyilván Bölönben 6,9%, Szitabodzán 3,3%, Előpatakon 2,2% és Nagypatakon 2%. A többi település a megbetegedések számának kevesebb mint 1,5%-kát adja.

Továbbra is 55 olyan település van a megyében, ahonnan nem jeleztek betegeket.

Kovászna megyében a járvány kezdete óta 19.360 tesztet dolgoztak fel, ebből 10.504-et más megyékben élő személyek számára. A fennmaradó 8.856 tesztből 4.004-et a közegészégügyi igazgatóság kérésére végeztek el, a többit cégek, kórházak, intézmények, illetve magánszemélyek kérésére – közölte Ágoston László, a közegészségügyi igazgatóság ügyvezető igazgatója.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 14., 18:49
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ezek az összes eddigi adatok? Ha igen, sajnos kevésbé releváns, inkább az utolsó 2-3 hét az érdekesebb, ami volt március-júniusban az már nem számít.

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 16., 0:54
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Tényleg jó lenne az utolsó 2-3 hét adatait településekre lebontva közölni. A kételkedőket is jobban meggyőzné, és az emberek is jobban odafigyelnének a fertőzöttebb helyeken. Nem értem, hogy ezeket az adatokat miért kezelik hadititokként a járvány kezdete óta.