Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A jövőnek is áldoznak Uzonban

Uzon község területén több helyen is várható, hogy munkálatok kezdődnek: az Uzont Sepsimagyaróssal összekötő DC 16-os községi út és a Szentivánlaborfalváról kiinduló DC 16 A út felújítására is aláírták a kivitelezési szerződést, továbbá a lisznyói kultúrotthon, a bikfalvi iskola is megújulni készül.

Hirdetés
Hirdetés

Érdeklődésünkre Bordás Enikő uzoni polgármester elmondta, a DC 16-os községi út modernizálása, az új aszfaltburkolat, sáncok kialakítása a 6,8 kilométeren közel 10 millió lejbe kerül, a Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) keretéből finanszírozzák. Szerencsés módon háromszéki cég, a Valdek Kft. nyerte meg a licitet, a kivitelezési határidő 14 hónap, viszont a tapasztalatok szerint többször vannak elakadások, amelyek miatt akár hónapokra is felfüggesztik a munkálatot.

Ugyanakkor a Szentivánból a Feketeügyön átvezető út első, 1,7 kilométeres szakaszán is teljes körű felújítást végeznek, és új, 50 méteres betonhidat építenek a Feketeügyön a régi fahíd helyett, amit közel három éve vitt el az áradás. A projekt eredetileg 5,7 kilométeren tervezte az aszfaltozást, de a Natura 2000-res területen végül erről le kellett mondani.

Már folynak a munkálatok a bikfalvi iskolaépületen, amely igen rossz állapotú volt, a gyerekek már két éve átköltöztek a szomszédos, szépen felújított kultúrotthonba. Az iskolaépület pincéjében kazánházat alakítanak ki, felújítják a termeket, a mosdókat, kicserélik a nyílászárókat. A felújításra hat hónap van előirányozva, szerencsés esetben tehát ebben az évben befejezik a munkálatot.
Eközben folyamatban van a lisznyói ravatalozó tervezése, és dolgoznak a kultúrotthon felújításán, bővítésén és berendezésén is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 24., 10:43
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mar ideje , hogy valamit tegyenek a kornyezo falvakert is , mert azok is Uzonba adoznak .Idaig minden penz tobbsegben Bikfalva erdekeben volt iranyitva !