Hirdetés
Hirdetés

A helyi közösségekért dolgoznak

A helyi közösségekért dolgoznak Kovászna megye

Az RMDSZ Lemhény, valamint Bereck Községi Szervezete csütörtökön, március 23-án tartotta tisztújító ülését. Lemhényben az eseményen jelenlévő küldöttek újra Lukács Róbertet bízták meg a szervezet vezetésével, Bereckben pedig Dimény Zoltán polgármesternek szavaztak ismét bizalmat. Az elnökök munkáját a következő négy évben az újonnan megszavazott választmány segíti.

Hirdetés
Hirdetés

Fejér László Ödön szenátor az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának fontosságát hangsúlyozta, majd kiemelte: „Mind a két községnek olyan vezetői vannak, akik elkötelezetten fejlesztik a településeket, a közösség érdekeit helyezve előtérbe. Ebben segítségükre vagyunk mi is, hiszen azért dolgozunk, hogy közösségeink fejlődjenek.” 

 

Jénáki Csongor, Lemhény polgármestere beszámolt az elmúlt év fejlesztéseiről, majd megköszönte az eddigi munkát mind a közösségnek, mind az RMDSZ lemhényi szervezetének.  

 

Lukács Róbert, az RMDSZ Lemhény Községi Szervezet megválasztott elnöke köszöntő beszédében elmondta: „Ha nem lenne kormányon az RMDSZ, ha nem számíthattunk volna a szenátor úr és a parlamenti képviselők segítségére, nem tudtunk volna ennyi újítást és fejlesztést végbevinni. Ez a közös munka eredménye. Dolgoztunk eddig is, s ezután is dolgozni fogunk településünk és közösségünk fejlődéséért.”   

Dimény Zoltán, megválasztott elnök a berecki RMDSZ megalakulását felidézve reflektált a mostani célokra: „Az elmúlt években is sok energiát és időt fektettünk abba, hogy közösségünknek jobb és élhetőbb környezetet biztosítsunk. A következő év is a megvalósítás éve kell legyen. Folyamatban van több pályázat is, és még sok terv van. Jó irányba haladunk.” 

Bodor László, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke a tisztújítás fontosságára hívta fel a figyelmet: „A tisztújítások remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy számot adjunk az eddigi munkánkról, hogy megválaszoljuk és megbeszéljük a kényesebb kérdéseket, valamint, hogy megerősítsük az emberekben azt az érzést, hogy egy politikai közösséghez tartozunk.  A közösségszervezés fontos tényező lesz a következő években, hiszen semmit nem ér a pénz, semmit nem ér az infrastruktúra, ha nincs, aki használja. Ezért kell fokozottan odafigyeljünk, hogy milyen hangulat uralkodik egy-egy közösségben.” 

A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, valamint megválasztották az egyeztető tanács, a fegyelmi és etikai bizottság tagjait.  

 

RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet Sajtóirodája      

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük