A hatóságok nem vevők rá

A hatóságok nem vevők rá Kovászna megye

Eladó Sepsiszentgyörgy központjában a dr. Fogolyán Kristóf által épített egykori szanatórium. A néhai kórházigazgató örököse félmillió eurót kér az ingatlanért.

Az épületben évtizedekig a megyei tanács irodái voltak. A hétemeletes, összesen 1100 négyzetméteres ingatlant, amelyet 600 ezer euróra becsültek, 500 ezerért bocsátotta áruba Szotyori-Nagy Áron Fogolyán-örökös, miután a városnak, megyének és prefektúrának is felajánlotta megvételre, de nem kellett.

– Az épületet, amelyet a kommunisták egy tollvonással elvettek, úgy kaptam vissza, hogy csaknem 18 évet pereskedtem a „teljes visszaszolgáltatást” zászlajára tűző RMDSZ-szel szemben – hangoztatta többször is Szotyori-Nagy Áron, aki azt is felrótta, hogy az „érdekvédelmi szervezetnek volt ideje és közpénzből fizetett ügyvédje” arra, hogy hosszú évekig húzza a pert.

Szotyori-Nagy nem mond le a Fogolyán-ház néven közismert épületről sem, amelyben a prefektúra székel. Ezt is természetben szeretné visszakapni, de egyelőre „nem látszik” a tulajdonjog visszaállításáért indított per vége. Addig is táblával jelölné meg a házat. Az eseményre, a tervek szerint, október 10-én kerül sor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. október 4., 15:16
  ÉRTÉKELÉS: 1

  tötenelmük; 1853-ba ludasrol ket fiatak megerkezet Szentgyörgyre kristof es tereza munkat keresni.akkor lett kesz a kicsi korhaz amit a nep nehezen finantirozott.Terezia mint baba dolgozott es forolyan krisztof a baro Naumann szeszgyarba.
  Teresianak NYOLC gyemeke született a legkisebb krisztof 1878-ba.Kolozsvaron lett orvos 19o2-megnösült es született ket gyermeke Miklos 1905-be es Edit 19o7-be abban a hazba egy 1o szemelyes csalad elt.Holvannak a többi tesverek.Az en anyamrokon volt velük.Dr.FOGOLYAN haziorvos egesz nap jarta a betegeket a szolgalyaval.Miklosnak ket gyermeke volt a
  kisebik Bocsi balesetbe meghalt Krisztof szegenynek genetikus betegsege volt.Miklos pedig leeset a hazba es meghalt.Krisz
  tof megnösült egy fausi munkasnövel Magdolnaval.Szegy perelgetett a hazert de közbe meghalt.Aszt a szelhamost magdolna es a masik szelhamos a tövenyszeki elnök aki pesten tanult megitelt Szotyorinak hatszazeze eurot amit megis kapot es hazakat amit CEAUSESCU epitett.A MIKLOS unokaja a beteg az OLT uccaba el az annyaval .A tavaly elejen meglatogadtam öket es a Botond-Miklosnak minden nagyon furcsa volt.ceausescu a FOGOLYAN hazat megszepitte es a
  megmaradt csaladnak egy lakast adott .mennyenek el az olt utcaba hogy meselyen a fiatal .MAGDOLNAT csak a penz erdekli mondta is nekem.Nem modanak semmit ha BOTONNAK adnak. NAGYAPJA boldog lenne.Aszt a butta Magdolnat ki kenne vallatni .A fogolyan hanak volt egy nagy kertje es oda jartak a bajukert mert sehol se volt kanalizaacio es utanna ket kicsi üzlet.Az ujsag iro aszt allitottak hgy ott epitette a szanatoriumot.IGEN ceausescu epitette aszt a nagy epületett.
  Ismerem az összes epületeket de megse gondoltam hogy egy öreg szemet mit tudjak aszt hogy becsbe van a hires hamisito irodak.Rosszul irok magyarul mert csak bejaro voltam meg ceausescu idejeben is .Isten magukkal.

 • User
  Dátum: 2017. október 4., 18:33
  ÉRTÉKELÉS: 5

  ujsagiro urak megakarom mondani hogy az a rablo szotyori nagy a baratja a volt tövenyszeki elnök megitelt sztyorinak
  6ooooo eurot a ceusescu hazakert amit meg is kapott.A pogarmester hivatal kerte hogy adja oda a korhaznak de annak a szemetnek eszeagaban se volt. Valoszinüleg annak a rablo volt tövenyszeki elnök is kapot a penzböl.Erdekes az a szemet
  szotyori nem beszel hogy az OLT utcaban el az annyaval a fiatal beteg fiatal botond-miklos fogolyan..
  A tavaly fent voltam pesten hogy megnezem hol lakik az a gazember.OTT lakik a külvarosba nagyon szegenyesen.Most pe-
  dig a paradicsomba.Miklos fogolyan az anyam unokatestvere volt annak a csodalatos orvosnak az unokaja beteg es szegeny.

  • User
   Dátum: 2019. március 30., 0:32
   ÉRTÉKELÉS: 1

   A hozzászóló egy megzavarodott beteg ember! Az aki név nélkül vádaskodik,rágalmaz és valótlan adatokat ,hamisat állít az jellemtelen ember !!!
   Így Én is tudok rólad írni. Gizigézának hívnak Téged,egy szegény városszéli nincstelen család sarjaként jöttél a világra.Tudomásom szerint homoszexuális kapcsolatokban élsz.Mikor szüleid erről tudomást szereztek kiszúrták mind a két szemed és a füledben forró olajat öntöttek.Így lettél egy világtalan süket földönfutó barom !