Felhívás!

A határaink túllépése

A határaink túllépése Kovászna megye

Hétvégén díjazták a The Duke of Edinburgh’s International Award személyiségfejlesztő programban résztvevő és azt sikeresen teljesítő Kovászna megyei fiatalokat.

A zabolai Mikes-kastélyban megszervezett nagyszabású díjátadó ünnepségen több mint harminc fiatal vehette át az elismerő oklevelet, ugyanakkor a programban résztvevő mentorok odaadó munkáját is értékelték egy-egy oklevéllel.

A nemzetközi fejlesztőprogram tevékenységébe 2015-től kapcsolódtak be a háromszéki fiatalok az anyaszervezet, valamint a sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Iroda önkéntes mentorainak, oktatóinak, munkatársainak köszönhetően. Jelenleg megyénkben 31 személy mentorként, felvigyázóként vagy kiértékelőként, továbbá 84 beiratkozott fiatal tevékenykedik a programban

– A Duke of Edinburgh’s International Award célja nem más, mint a saját határaink túllépése, ez a célkitűzés egyszerre jelent kihívást mentor és mentorált számára – mondta Furus Levente, a Turulmadár Ifjúsági Iroda elnöke.– Mára egyesületünk egyik legnagyobb foglalkozásává nőtte ki magát, és amit szervezetként mi is tanulhattunk belőle, az a kitartás és a türelem.

– Tetszik, hogy a Duke of Edinburgh’s díj a jövőbe fektet, mert a fiatalokat támogatja és motiválja, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból. A jövőbe fektet, mert kinyitja a fiatalok látókörét, és mert kapcsolatokat épít –kezdte beszédét az est házigazdája, Roy Chowdhury Gergely, aki a továbbiakban . a kapcsolatok fontosságát emelte ki, és sok sikert kívánt a a program résztvevőinek és támogatóinak.

Shajjad Rizivi, a románian Duke of Edinburgh’s elnöke gratulált és elismerését fejezte ki a háromszéki mentorok és fiatalok felé: „Olyasmit értetek el, ami különleges. Nem történik minden tanulás az iskola falai között. Igazából az életben, az számít, ami az iskolán kívül történik, és az, hogyan állsz a dolgokhoz.”

Máté János, a Duke of Edinburgh’s program háromszéki koordinátora megköszönte azoknak a mentoroknak, felvigyázóknak, kiértékelőknek, önkéntes oktatóknak, trénereknek és cégeknek a munkáját, akik segítették, hogy a fiatalok megvalósíthassák és a jövőben is folytatni tudják a programot, amit elkezdtek.

A beszédeket követően a fiatalok meséltek a program alatt szerzett élményeikről, kalandjaikról, hogy mi jelentett számukra részt venni a több hónapon át a Duke of Edinburgh’s International Award-on, és nem utolsó sorban pedig bemutatták a programot záró kalandtúrjukról készült videókat.

„Lehetőséget arra, hogy tanuljunk olyant, amire esetleg nincsen anyagi hátterünk… Én személy szerint megkaptam azt a lehetőséget, hogy hegedülni tanulhassak. Mindenki azt mondta, hogy soha nem fogom tudni elsajátítani, de a DOFE keretében mégis megtettem” – mondta Szabó Eszter,a  sepsiszentgyörgyi Református Kollégium diákja.

Az est hátralevő részén Héjja Huba Ferenc, a sepsiszentgyörgyi Kékfrankos Borház munkatársa borkóstolóval egybekötött előadást tartott, valamint Sándor Kálmán, a Homoródalmási Kézműves Sajtoktól invitálta sajtkóstolóra a résztvevőket. Ezt követően svédasztalos vacsorával készültek a szervezők, valamint a kastély udvarán tábortűz mellett lehetőség nyílt beszélgetésre is.

A gála hangulatát Mocanu Prezsmer Erika (mezzoszoprán), Lőfi Gellért (zongora) és Miklós Katalin (hegedű) zenei kísérete tette emlékezetessé.

Köszönjük Máté Jánosnak a program koordinációt, a program felkarolását és támogatását Bakk Vitális Mária Kingának, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány kuratóriumi elnöknek. A gála megszervezésében nyújtott segítséget Roy Chowdhury Gergely házigazdának és Lengyel Melindának. Külön köszönjük a gála támogatását Berszány Tibornak, a Bertis Kft. ügyvezetőjének és Benedek Ervinek, a Bani Market üzlethálózat ügyvezetőjének.

(Turulmadár Egyesület)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.