Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hároméves beruházási terv befejezése után, az eMAG megrendelések száma háromszorosára nőtt a régióban (X)

A hároméves beruházási terv befejezése után, az eMAG megrendelések száma háromszorosára nőtt a régióban (X) Kovászna megye
  • Az eMAG Csoport üzleti teljesítménye 2023-ban 10,2 milliárd lej volt, ami 11%-al nagyobb az előző évi teljesítményhez viszonyítva.
  • Az eMAG România 2023-ban 5,979 milliárd lej volt, ami 11%-al nőtt az előző évhez képest.
  • A Romániában létrehozott szolgáltatások a teljes régióban elérhetőek: Genius, Super Preț, Easy Buyback, easybox.
  • Több mint 12.000 román vállalkozó az eMAG Marketplace segítségével exportál a régióban.
  • A befektetések folytatódnak: 900 milliárd lej körül lesz a következő évben

Az eMAG Csoport ma bejelentette a 2021-ben elindított, 3,2 milliárd lejes hároméves beruházási terv mérlegét. Az e-kereskedelmi logisztikába, technológiába és vállalkozói szellembe való befektetésekkel jellemezhető három év végén az eMAG Csoport megszilárdította jelenlétét Dél-Kelet Európában, Romániában, Bulgáriában, Magyarországon és Görögországban, olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyek leegyszerűsítik az emberek életét, új üzleti lehetőségeket nyitnak meg és bővítik a termékkínálatot. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően, a márciusban zárult üzleti évben, az ügyfelek 2,6-szor többet teljesítettek, mint négy évvel ezelőtt, a beruházási terv kezdete előtt.

2023-ban az eMAG Románia 5,979 milliárd lejes forgalmat ért el, ami 11%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Dante International SA, a cég, amely magába foglalja az eMAG Romániát, a Fashion Days Romániát és az eMAG Bulgária és eMAG Magyarország eladásait végzi, 7,824 milliárd lejes forgalmat ért el, ami 8,3%-os növekedés 2022-höz viszonyítva.

„Az elmúlt három év befektetései jelentik azt az alapot, amely lehetővé teszi, hogy ma már majdnem mindent kínálni tudunk ügyfeleinknek, a napi szükségleteiket kielégítő cikkektől kezdve az élelmiszerekig vagy ruházati cikkekig, olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyek segítségével időt és pénzt takaríthatnak meg. A folyamatosan bővülő easybox hálózat lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk az olyan hozzáadott értékű szolgáltatásokat, mint például a Genius, a délkelet-európai régióban, megtakarítást biztosítva ügyfeleinknek az ingyenes szállítás és az exkluzív ajánlatok révén. Az általunk kifejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy a MyWallet fizetővel rugalmas fizetési módokat kínáljunk ügyfeleink számára, így jó áron vásárolhatják meg a kívánt termékeket. Fejlődésünk következő szakaszában kiemelt feladatunk továbbra is a hibátlan vásárlói élmény biztosítása, melyben kiemelt szerepet kap az eMAG által kifejlesztett technológia és a mesterséges intelligencia, amely lehetővé teszi a vásárlási élmény egyszerűsítését, illetve az árak a lehető legalacsonyabb szinten tartását, amivel a szolgáltatásaink hatékonyságát növeljük. Az online kereskedelem ma minden kínálatával minden eddigi eddiginél relevánsabb, gyors és biztonságos hozzáférést kínál különféle termékekhez és szolgáltatásokhoz, az ügyfelek igényeihez és preferenciáihoz igazodva, így a következő időszakban is folytatni fogja felgyorsult növekedését” – nyilatkozta Tudor Manea, az eMAG vezérigazgatója.

Ebben a pénzügyi évben az eMAG Csoport mintegy 900 millió lejes befektetést tervez a csoport vállalatainak régióbeli terjesztésére, a rugalmas fizetési szolgáltatásokra, a mesterséges intelligenciára és technológiára, amivel személyre szabhatja az ügyfelek és az eladók tevékenységét, valamint a logisztikai infrastruktúrára és a kínálat bővítéséra a csoport vállalatai számára.

A Romániában létrehozott eMAG szolgáltatások, amik a teljes régióra kiterjednek  

Az eMAG nemrég indította el Bulgáriában és Magyarországon a Genius szolgáltatást, majdnem négy évvel azután, hogy azt Romániában elindította. Ezzel a szolgáltatással a teljes közép- és kelet-európai régióban, az ingyenes kiszállítás és az exkluzív ajánlatok révén, idő- és pénzmegtakarítási megoldásokat ajánl ügyfelek számára. Kevesebb mint két hónap alatt a Genius-nak 100.000 felhasználója lett Bulgáriában, míg Magyarországon 50.000, nem egészen egy hónap alatt. A nemzetközi kiterjedés röviddel azután jött, miután Romániában 300 új helyiségben is megjelent, felajánlva az online kereskedelem lehetőségét sokkal több embernek. Romániában a szolgáltatás négy vásárlási alkalmazásban érkető el: eMAG, Tazz, Fashion Days és Freshful, míg Bulgáriában és Magyarországon kettőben: eMAG és Fashion Days.

A Genius terjeszkedése a két országban egy olyan időszak után következett be, amikor a vásárlók egyre változatosabb kategóriákból vásárolnak, mint étrend-kiegészítők, szépészeti cikkek, divat vagy italok. Ezekre a kategóriákra az eMAG elindított online shop-in-shop szolgáltatásokat, amelyek segítséget nyújtanak az ügyfeleknek a könnyebb keresésben. Az utóbbi négy évben 11%-tól 20%-ra nőtt azoknak az ügyfeleknek a száma, akik több mint hét kategória termékeiből vásárolnak.

A Szuper Ár (Super Preț) címkével a romániai ügyfelek több mint 500.000 termék jó árát fedezhetik fel. A Szuper Ár címkét, amely Romániában az eMAG-on az eladások 34%-át teszik ki, nemrégiben bevezették Bulgáriában és Magyarországon is.

Az Easy Buy Back program, amit az eMAG a Flip-pel fejlesztett, az ügyfelek online új telefonokat vásárolhatnak az eMAG-tól, úgy, hogy a Flip segítségével pénzt kapnak régi telefonjaikra. A program ettől a hónaptól elérhető mindhárom országban: Románia, Magyarország és Bulgária.

A közeli kézbesítési pontok hálózatának terjeszkedése

A Genius bevezetése az eMAG bulgáriai és magyarországi ügyfelei számára a Sameday futárcég által kifejlesztett közeli kézbesítési pontok felgyorsult bővítésére épül. Így 8.500 közeli kézbesítési pont lesz elérhető Romániában, Magyarországon és Bulgáriában az év végéig, az eddigi 5.000-el szemben, ami 2024 elején létezett.

Modern megoldások okos vásárlásokra

A rugalmas pénzügyi szolgáltatások kiterjesztése a Wallet szolgáltatásban, egy mások olyan terület, amelyre az eMAG befektetései fókuszálnak a következő évben. Ma, Romániában, több mint 2 millióra tehető azoknak az ügyfeleknek a száma, akik legalább egy részletfizetési módot használnak a HeyBlu szolgáltatással, 30 nap után 4 vagy 12 részletben. Ez év áprilisától a 12 részletes visszafizetési szolgáltatás elérhető lett a 10.000 lejes vásárlásokra az eMAG-on, majdnem minden kategória esetében, beleértve a Marketplace-en eladott termékek esetében is.

Az eMAG Marketplace eladók száma megkétszereződött

Az utóbbi három évben a platform aktív eladóinak száma megkétszereződött, elérve a 56.000-et. Ugyanakkor azoknak az román eladóknak is a száma, akik az eMAG Marketplace-en Magyarországra és Bulgáriában exportálnak, megduplázódott, elérve a több mint 12.000-et az utóbbi évben, és az eMAG platformon elérhető termékek száma 22,3 millióra emelkedett, ami több mint kétszerese a tavalyinak.

Bukarest, 2024. június 10.

Az eMAG-ról:

Az eMAG 2001-ben alapított román bejegyzésű cég, a román online kereskedelmi piac úttörője, 2022-ben a legértékesebb román márka lett és az első online kereskedelmi vállalat, amely első helyet foglal el a Brand Finance rangsorolási listán. Több mint 20 éve a cég folyamatosan befektet olyan Romániában kifejlesztett technológiákon alapuló digitális szolgáltatásokba, amelyek segítségével az ügyfelek időt és pénzt takarítanak meg, és létrehozott egy regionális ökoszisztémát, sikeresen exportálva a helyi modellt Bulgáriába és Magyarországra. Saját kínálata és a Marketplace partnerei révén egyre bővülő termékválasztékkal az eMAG az a hely, ahol bárki bármit, bárhonnan kereshet és megrendelhet. Emellett az ügyfelek élvezhetik az olyan kiemelt szolgáltatásokat, mint a Genius, vagy az ingyenes szállítási és egyéb előnyöket kínáló előfizetést, vagy a fizetési átütemezési szolgáltatásokat, mint például a Buy now, pay later (Vásároljon most, fizessen később) vagy a Slice it (Szeletelés). További információk az eMAG-ról: about.emag.ro.

(X – fizetett hirdetés)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás