Felhívás!

A gyógyítás szolgálatában

A gyógyítás szolgálatában Kovászna megye

Tegnap 13 órakor, a kézdivásárhelyi római katolikus temetőben református szertartás szerint kí­sérték utolsó útjára a céhes város egyik Pro Urbe díjasát, a 97 éves dr. Vitális Sándort. A néhai egészségügyi szakember elévülhetetlen érdemeket szerzett a kézdivásárhelyi kórház fejlesztésében.

A nyugalmazott főorvos 1924. augusztus 30-án született, életét az emberek gyógyítására tette fel. Pályafutása során a Kézdi rajoni egészségügyi osztály vezetőjeként tevékenykedett, majd a városi kórház igazgatója volt, dolgozott járványügyi laboratóriumvezetőkét, valamint egészségügyi osztályvezetőként is.
Munkásságának köszönhetően nagy változásokon ment át a kézdivásárhelyi egészségügyi intézmény: nyolcvanról 360-ra bővítette a kórházi ágyak számát, teljes felújításon ment át az ortopédiai, sebészeti és szülészeti osztály. Munkásságát 2019. augusztus 29-én Pro Urbe díjjal köszönte meg a kézdivásárhelyi önkormányzat.

„Dr. Vitális Sándor egész életét a gyógyításnak szentelte, szívén viselte a beteg emberek sorsát, azon munkálkodott, hogy a kézdivásárhelyi kórház a lehető legjobb körülményeket nyújtsa. Amikor pedig a nyugdíjas kor már más teendőket szánt neki, közössége érdekében cselekedett, nemrégiben még a kutyamenhely megépítését viselte szívén, aztán az Ezüst Akadémia előadásain láttuk viszont egymást” – fogalmazott két évvel ezelőtti méltatásában a céhes város elöljárója. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások