Felhívás!

A galamb már nem divat

A galamb már nem divat Kovászna megye

Hétvégén rendezték volna meg – immár 17. alkalommal – a Háromszék Fajbaromfi és Kisállattenyésztők Egyesületének közkedvelt, népszerű kiállítását, de a madárinfluenza-járvány, valamint a szomszédos megyékben is azonosított, fertőzött vadlúd miatt a hatóságok lefújták azt.

Nem lehet tudni, mikor oldják fel a megyét is érintő vesztegzárat, de egy biztos, idén már nem szervez más kisállatexpót, ugyanis a tenyésztés szempontjából a tavasz a megfelelő időpont erre.
A szentgyörgyi egyesület egyébként 49 tevékeny tagot számlál, Bartha Balázs egyesületi elnök annak örvend a leginkább, hogy zömében fiatal tagokkal gyarapodtak tavaly.
– A fajbaromfi- és kisállattenyésztésből nem lehet megélni, ez csupán hobbi. Természetesen a kiállításokon való részvétellel, a szakma előtti bemutatkozással el lehet ugyan érni, hogy az állomány önfenntartó legyen – ne kelljen zsebből fizetni a takarmányt –, ám a megélhetés továbbra is egy álom marad. Jómagam nem ismerek olyat, aki csak ebből élne – részletezte az egyesületi elnök. Érdekességképpen elárulta, hogy az új tagok főképpen tyúkokkal, nyulakkal foglalkoznak, sokkal kevesebben tartanak galambokat: ez utóbbit inkább az idősebb nemzedék részesíti előnyben. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.