Felhívás!

A fiatalokra még maradt pénze a minisztériumnak

A fiatalokra még maradt pénze a minisztériumnak Kovászna megye

Nincs már túl sok pénz a költségvetésben a munkaerőhiány mérséklésére, a Kovászna megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal már inkább csak a fiatalokra költ: végzősök és munkanélküli, képzetlen fiatalok nyilvántartásba vételére, az inasképzés támogatására – mondta Kelemen Tibor munkaügyi igazgató havi sajtótájékoztatóján.

452 végzős regisztrált idén a hivatalban, de 320-an még nem igényelték a munkanélküli támogatás folyósítását (azaz nem tették le a második dossziét). Erre egyébként egy év áll rendelkezésükre, amennyiben nem állnak közben munkába, hacsak egy napra is. A nyilvántartásban levő végzősök 99%-a elméleti középiskolákból, posztliceális oktatásból került ki, a szakiskolások sokkal jobb eséllyel helyezkednek el a munkaerőpiacon, attól függetlenül hogy városi vagy falusi környezetből származnak – tudtuk meg.

Egyébként az összesen 799 felmért fiatalból, ezúttal az iskolából kinőtt, de még nem dolgozókat is beleszámolva, akiknek a munkaügyi hivatal az Intespo uniós finanszírozású projekt keretében elkészítette a profilját, felmérve végzettségük időszerűségét, mobilitásukat stb., alig 24 alkalmazható könnyen, illetve közepesen (58). Többségük nehezen (507) vagy nagyon nehezen feleltethető meg az elvárásoknak…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.