A Facebookon keres családorvost Mikóújfalu polgármestere

A Facebookon keres családorvost Mikóújfalu polgármestere Kovászna megye

Mikóújfaluban közel egy éve nincs háziorvos, mely helyzetről lapunkban is többször beszámoltunk. A község polgármestere, Demeter Ferenc ezúttal egy családorvosokat tömörítő Facebook-csoportban tett közzé felhívást, amelyben háziorvost keres Mikóújfalu, illetve Málnás számára. A jelentkezőnek szolgálati lakást is biztosítanának.

“Jó napot kívánok. A Kovászna megyei Mikóújfalu polgármestere vagyok. Egy másik községgel együtt kétségbeesetten keresünk családorvost. Két szobás szolgálati lakást kínálunk konyhával és fürdőszobával” – írja a községvezető, majd a két településsel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat ismerteti az érdeklődőkkel.

Demeter felhívja a figyelmet, hogy Mikóújfaluban van gyógyszertár, illetve orvosi asszisztensek, akiket a leendő háziorvos alkalmazhat a rendelőjében. A polgármester teljes támogatásáról biztosítja az esetleges jelentkezőket és kiemeli, hogy a községben nyitott és barátságos emberek élnek.

Az elöljáró elmondása szerint Mikóújfalu és Málnás lakosai azért maradtak családorvos nélkül, mert az eddig ott dolgozó orvosok nyugdíjba vonultak.

Cikkünk megírásának pillanatáig Demeter Ferenc felhívását több mint 850-en osztották meg a közösségi oldalon, többen pedig gratuláltak neki a szerepvállalásért.

Bună ziua. Sunt primarul comunei Micfalău, județul Covasna. Căutăm disperat un medic de familie împreună cu o altă…

Publicată de Ferenc Demeter pe Joi, 7 februarie 2019

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.