Felhívás!

A bíró „átlépte” a törvényt

Hétfőn ismét bebizonyosodott, hogy egy „gazember országban” élünk, ahol a jogállamiság egy vicc, ahol a tolvajok az utcán sétálnak, de emberek ülnek börtönben csak azért, mert magyarok – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Kulcsár-Terza József. A parlamenti képviselő sajnálattal állapította meg: Beke István nem szabadulhat az idén.

Kulcsár-Terza elmondta: miután Beke István a törvényben előírt összes feltételnek megfelelt, a börtönbizottság és a bírósági illetékes bizottsága is úgy döntött, hogy hazamehet, de a bíró azt mondta, hogy nem.

– A bíró „átlépte” a törvényt, nem „megszegte”, hanem „átlépte”. Azt mondja, hogy nem volt „rendkívüli magaviselete”. Mi a rendkívüli magaviselet? Ilyen egy jogállamban nincs. Esetében legközelebb november végén indulhat újra a procedúra, ami azt jelenti sajnos, hogy Beke István idén nem szabadulhat – mondta a képviselő.

Szőcs Zoltánnak – elvben – van esélye. Őt is „elengedné” a börtönbizottság és a bíróság, de az ügyész fellebbezett. A Brassó megyei törvényszék úgy dönthet, hogy elutasítja az ügyészség kérését, és ő még hazakerülhet – összegezte Kulcsár-Terza, aki azért hozzátette: ez sem holnap lesz, mert augusztusban nincs tárgyalás.

Meglátása szerint az egész eljárás nem csak a két fiatal, hanem az egész székelyföldi magyarság ellen folyik: arra intenek, hogy „ne mind autonómiázzunk, mert akárkit elvihetnek”.

– Nem hátrálhatunk, ki kell tartanunk. Ez is azt mutatja, hogy nemzeti ügyekben nem lehet RMDSZ, nem lehet MPP, nem lehet EMNP. Össze kell fogni, mert máskülönben a Romániát a háttérből irányító árnyékszerveztetek valamennyiünket elsepernek – fogalmazott a képviselő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások