Hirdetés
Hirdetés

907 ezer lej a megyének

907 ezer lej a megyének Kovászna megye

Költségvetés-kiigazítás miatt ült össze pénteken reggel Kovászna Megye Tanácsa. A hozzáadott ér­ték­adóból származó visszaosztások nyomán Kovászna megye 978 ezer lejt kapott célirányos kiadásokra, illetve 2,3 millió lejt a megyei utak karbantartására.

Hirdetés
Hirdetés

A jövedelemadóból visszaosztott összegekből a megye 907 ezer lejt kapott, míg a helyi költségvetések kiegyensúlyozására 127 ezer lejt utaltak. „A célirányos összegekből 86 ezer lejt arra kaptunk, hogy ebből finanszírozzuk a szeptember–decemberi időszakban tej–kifli–alma programot. A hidvégi idősotthonunk fenntartására 87 ezer lejt, míg 19 ezer lejt a nemklerikális egyházi alkalmazottak bérére kaptunk, a megyei utak karbantartására pedig 2,3 millió lejt irányoztak elő” – ismertette Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.
Újraszámolta a Közpénzügyi Hivatal a Kovászna megyében év végéig megvalósítható jövedelemadót, az ebből visszaosztott összeg 1,03 millió lej. Ebből 45 ezer lejt a Bod Péter Megyei Könyvtár kap a sepsiszentgyörgyi székhelye mögötti tér rendbetételére és egy új hőközpont megvásárlására. Zajlik a megyei kórház régi épületének felújítása és bővítése: az Egészségügyi Minisztérium finanszírozásával végzett, nagyléptékű munkálathoz Kovászna megye is hozzájárul, az önkormányzattól most 300 ezer lejt hagytak jóvá. A fennmaradó részt működési költségekre fordítják. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások