Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Vizsgáznak a tanárok

Holnap, július 24-én zajlik a pedagógusok véglegesítő vizsgája a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban. A megmérettetésen a legalább egy év régiséggel és a gyakorlati tanításon „jó” vagy „kitűnő” értékelést felmutató tanárok vehetnek részt, az átmenéshez pedig legalább 8-ast kell kapniuk. Idén 86 Kovászna megyei jelölt vizsgázik összesen 24 tantárgyból. Az előzetes eredményeket július 31-én, a véglegeseket augusztus 8-án közlik. 

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a július 15-e és 22-e közötti időszakban 732 esetet láttak el, közülük 190 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 43 szív- és érrendszeri, 88 ideggyógyászati, 223 belgyógyászati, 116 gyerekgyógyászati, 57 nőgyógyászati, 46 pszichiátriai és 88 ortopédiai sürgősség, illetve 84 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 26 szülést bonyolítottak le. A vizsgált időszakban közúti balesetben szerzett sérülésekkel 7 személyt fogadtak, erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel 6 személy jelentkezett. 

Jehova Tanúi Sepsiszentgyörgyön

2019 májusától kezdődően Jehova Tanúi világméretű kongresszus-sorozatot rendeznek, melynek témája: A szeretet soha nem múlik el. Augusztus 2–4. között Sepsiszentgyörgyön is megrendezik 2019 egyik legnagyobb, hat kontinenst és több mint 200 országot felölelő, több mint 400 nyelven megtartandó nemzetközi eseményét, a Sepsi Arénában esedékes kongresszuson várhatóan mintegy 3000-en vesznek majd részt. „Ezek a rendezvények élő példaként fognak szolgálni arra, hogyan képes a szeretet különböző hátterű embereket egyesíteni” – mondta Hatházi Norbert, a Jehova Tanúi egyik helyi képviselője. „A helyi Tanúknak lehetőségük lesz találkozni hittársaikkal és élvezni egymás társaságát. A régióban lakók pedig itt Sepsiszentgyörgyön örömmel látják a helyi kávézókban, éttermekben, szállodákban és a népszerű turisztikai célpontokon feltűnő látogatókat” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 23., 21:58
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Kezdin az 1 dec.es a Dozsa Gy.utcak keresztezodesenel par napja folyik az ut alol a viz.Most mar a forgalmat is eltereltek.Ugyan EZEN a helyen az Unios csocsere utan 4-5 szor omlott a viz.Eloszor nem csinaltak meg rendesen,de 2 szor,3 szor 4 szer?????Az a fonok aki a munkalatokat levezette MEG MINDIG FONOK? Ha igen akkor megerdemeljuk hogy sar levet szolgaltasson a lakoknak a viz szolgaltato.Ja hogy a polgarmestert nem erdekli-esetleg-,hat nagyon lekoti a varosnapok-i keszulodes.Mert hat cirkusz kell a nepnek!Vizet csak vegyunk az uzletbol,lassan meg a mosogepbe is.