Hirdetés
Hirdetés

7. Székföldi Magyar Napok

7. Székföldi Magyar Napok Kovászna megye

Október 18-án, Hidvégen kezdődött a hetedik Székföldi Napok rendezvénysorozat, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ támogatásával.

Az elmúlt hétvégén, október 24-én és 25-én Erősdön és Köpecen folytatódott a rendezvénysorozat. Szombaton az Erősdi Református Egyházközség társszervezésében hagyományos népi mesterségeket bemutató kiállítás megnyitójára került sor. A Norvégia Lichtenstein és Izland által finanszírozott pályázat részeként létrejött, Hagyományos Népi Mesterségek – revitalizálás, digitalizálás és népszerűsítés által című kiállítást dr. Kinda István néprajzkutató nyitotta meg, és mutatta be a jelenlévőknek. A kiállítás részeként dr. Kinda István néprajzkutató és Simon József filmes szakember népi mesterségekről szóló kisfilmjeit is bemutatták, így a közönség bejárhatta a kenyér útját, de a pálinkafőzés és fafaragás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

Hirdetés
Hirdetés

Gyermekprogramból sem volt hiány, hiszen a szervezők hagyományos mesterségekre és népi tudásra alapozott gyermekfoglalkozásokkal is készültek.
Vasárnap, október 24-én a Köpeci Református Egyházközség a Kolonits István orgonaépítő munkásságát bemutató kiállítást tekinthette meg, amelyet Szőts-Papp Zsuzsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa ismertetett. 

(KMMK sajtóközlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük