Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Kovászna megye

Adóbeszedés Kilyénben és Szotyorban

Sepsiszentgyörgy közpénzügyi igazgatósága felhívja a kilyéni és szotyori lakosok figyelmét, hogy március 13-án és 14-én lehetőségük van a településükön kifizetni az éves adójukat. A helyi adókat és illetékeket szerdán Kilyénben a művelődési háznál, valamint csütörtökön Szotyorban a faluházán lehet befizetni 9 és 14 óra között

Továbbá, 9 %-os kedvezményben részesülnek mindazon adófizetők, akik egész évi épület, terület, és/vagy a szállítóeszközök után megállapított adójukat március 31-ig kifizetik. A kedvezményben azon adófizetők részesülnek, akik az adófizetés napján nem szerepelnek semmiféle hátralékkal a helyi költségvetés felé.

Hirdetés
Hirdetés

„Stop a tarlóégetésnek!”

Hétvégén, a felügyelet nélkül hagyott tarlótüzek miatt 24 óra leforgása alatt, a tűzoltók nem kevesebb, mint 5 alkalommal kellett felvegyék a harcot a lángokkal: több mint 1,7 hektár károsult, illetve anyagi károk is keletkeztek.

Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője a média segítségével hívta fel a figyelmet az egyre aggasztóbb méreteket öltő, felügyelet nélküli tarlóégetésre, ennek veszélyeire.

A vasárnap hajnalban, illetve nappal is tomboló erős széllökések tükrében igencsak felelőtlen tett volt nyílt téren, mezőben méretes tüzet rakni, és felügyelet nélkül égve hagyni ezeket, figyelmeztettek ezúton is az illetékesek.

Kiderült, hogy az említett időszakban a felügyelet nélkül hagyott tarlótüzek Sepsiszentgyörgyön, Kökösben jelentős területeken okoztak gondokat, minden egyes riasztás nyomán anyagi károk is keletkeztek. Az erős szél nehezítette a lánglovagok munkáját, az önkéntesek is több alkalommal besegítettek, hogy megfékezhessék a szél táplálta tűzvészt.

„Felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy a gaz, száraz növények, hulladékok, más gyúlékony anyagok engedélyek nélküli, illetve a megfelelő biztonsági intézkedések nélküli lángra lobbantása 1000-2500 lejjel bírságolható” – kongatták meg a vészharangot a tűzoltók.

(tt)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük