Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Lopakodó üzemmódban
Információink szerint majdnem 1500 személy írta már alá azt a petíciót Baróton, mellyel az érintettek meg szeretnék akadályozni, hogy a településen két családi ház épüljön az oltszemi otthonból áttelepítendő gyerekek számára. Kedden az ügyben fórumot tartottak a baróti Gaál Mózes Iskolában, ám Lázár- Kiss Barna polgármester – a szülők tiltakozása ellenére, érthetetlen módon – a sajtó képviselőit kitessékelte a rendezvényről. (Ezek szerint nem szeretné, ha érveiről tudomást szereznének a választópolgárok – szerk.)

Hirdetés
Hirdetés

Gazdatalálkozó
Ma10.30-kor a vargyasi kultúrotthonban tartják az erdővidéki szarvasmarhatartó gazdák regionális találkozóját. Az eseményen részt vesz Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki pályázati rendszerüket ismerteti, Tamás Sándor megyetanácselnök, a megyei mezőgazdasági igazgatóság, a kifizetési ügynökség, az agrárkamara, az állategészségügyi igazgatóság, az AgroSic és a LAM Microhitel képviselői.

Székelyföldi turisztikai kínálat
Közös Székelyföld-standon népszerűsítette a térséget Kovászna, Hargita és Maros megye a hétvégi budapesti Hungexpon berendezett, 42. Utazás kiállításon és a Bukarestben, a Romexpo kiállítótérben megszervezett Romániai Turisztikai Vásáron (TTR). A hétvégi bukaresti turisztikai vásáron a közelgő ünnepkör kapcsán többen keresték a húsvéti ajánlatokat, a gyerekbarát szálláshelyeket és a kicsiknek szóló programokat, valamint a csapatépítő programokat kínáló szolgáltatókat, illetve a vakációs jegyeket elfogadó szállásadókat is. „Kellemes tapasztalatként könyveltük el, hogy a Visit Covasna telefonos applikációt egyre többen töltik le és használják tájékozódás céljából. A munkánk eredményét igazolja az is, hogy míg az idősebb generációknak a megyéről Kovászna fürdőváros jut eszébe, a fiatalabb korosztály már a Kúriák földjeként ismeri a térséget” – tájékoztatott Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. Az eseményen a kézdivásárhelyi Szántó család irányításával a mézeskalács-díszítést is kipróbálhatták az érdeklődők, mely műhelyt egyébként egyre több turista látogatja meg háromszéki kirándulása során.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük