Felhívás!

540 személyt oltottak be

540 személyt oltottak be Kovászna megye

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban a helyzet változatlan, már ami a koronavírusos pácienseket illeti – közölte a vezetőség. Továbbra is súlyos és nagyon súlyos állapotú betegek fekszenek a Covid-osztályokon.

A legfrissebb adatok szerint 6 fertőzésgyanús és 30 új, koronavírussal fertőzött páciens fekszik a kórházban. A fertőző osztályon 20 esetet ápolnak. A betegek általános állapota súlyos és nagyon súlyos, aszimptomatikus továbbra sincs köztük. A sebészeten 5 eset van ellátás alatt: egy sebészeti gondokkal beutalt beteg, akit Brassóból szállítottak át, és 4 ortopédiai eset, közülük hárman szintén Brassóból érkeztek. Intenzív terápiás ellátásra öt személy szorul, hárman kritikus állapotban vannak, két fertőzött pedig intubálva. A kórház tájékoztatása szerint január 27. és február 3. között 18, Covid19 diagnózissal kezelt páciens hagyta el a kórházat. Ugyancsak ebben az időszakban 6 koronavírus-fertőzéssel összeköthető haláleset történt a kórházban. Az elhunytak életkora 59 és 92 év között volt.

A kórházban zajlik a koronavírus elleni védőoltás kampány is, az első naptól kezdve (január 4.) 540 személyt oltottak be koronavírus elleni védőoltással. A vakcinát megkapta 122 orvos, 141 asszisztens, 33 gyógyszerész, 40-en az adminisztratív osztályról, 57-en az egészségügyi kisegítő részlegről, és 6 mentős. A kórház munkatársai mellett beoltottak 42 alkalmazottat a katasztrófavédelmi felügyelőségtől, 12 alkalmazottat a megyei közegészségügyi igazgatóságtól, 29 egyetemi hallgatót a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetemről, 26 alkalmazottat a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságtól, valamint 32 önkéntest is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások