Hirdetés
Hirdetés

360 fokos virtuális utazás Sepsiszentgyörgyön és környékén

360 fokos virtuális utazás Sepsiszentgyörgyön és környékén Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata új, interaktív városismereti és turisztikai honlapot indít www.sepsi360.ro névvel, ahol 360 fokos virtuális túrán keresztül lehet megismerni a város és környékének épített örökségét, szabadidős létesítményeit, kulturális és sportéletét, templomait, szobrait, köztereit, szálláshelyeit és vendéglátó egységeit. A sepsiszentgyörgyi VR360 csapata (virtualisszekelyfold.ro, szekelyfold-360.ro) által készített projektről Vargha Fruzsina alpolgármester számolt be az Erdélyi Művészeti Központban.

Az országban egyedülálló sepsi360.ro háromnyelvű honlap immerzív, egyedi felhasználói élményt nyújt: több mint 120 helyszínen gazdag és aktuális képanyag, 434 légi panoráma, térkép, helyszíni hangfelvételek, 15 db. 360 fokos videó, leírások, elérhetőségek és kvízjáték is várja a látogatókat, új perspektívába helyezve Sepsiszentgyörgyöt és közvetlen környezetét. A menüben kategória szerint is lehet navigálni, így célzott kereséssel gyorsan és hatékonyan lehet a szálláshelyek vagy vendéglátó egységek közül választani, könnyen és áttekinthetően lehet megtervezni a városlátogatást. Itt fontos megjegyezni, hogy a honlap 2022-ben készült, így előfordulhat, hogy bizonyos vendéglátó helyek, szabadidős létesítmények időközben bezártak vagy elköltöztek, és újak nyíltak, a weboldal frissítése ezért folyamatos munkát igényel. A sepsi360.ro oldalon továbbá lehetőség nyílik barangolásra, a műemlék épületek, templomok, szobrok és parkok, közterek felfedezésére, ahol azok múltjáról és jelenéről olvashatunk érdekességeket. A műemlék épületeknél láthatóak azok a QR-kódok is, amelyek átvezetnek a sepsimuemlek.ro oldalra. Bizonyos helyeken bepillanthatunk egy-egy színházi előadásba, kiállításba, fesztiválba a 360 fokos helyszíni videók által, de a városi elöljárók üdvözletét is megnézhetjük.

Hirdetés
Hirdetés

„A sepsi360.ro weblapnak hármas célja van, egyrészt megmutatja a város különböző turisztikai és kulturális csomópontjait egy magyar, román és angol nyelvű felületen, másrészt összpontosítja, egy helyre gyűjti a város kulturális kínálatát, mely egyelőre még nem teljes, hiszen több intézmény felújítás alatt van. Úgy tervezzük, hogy félévente frissítjük, bővítjük az oldal kínálatát, erre várunk javaslatokat is, hogy a kisebb vagy kevésbé ismert helyek is felkerülhessenek. Az oldal harmadik célja, hogy kicsit közelebb hozzuk a polgármesteri hivatalt és az ott dolgozókat a szentgyörgyiekhez, hogy aki ügyintézés céljából jönne, előtte virtuálisan bejárhassa az intézmény termeit” – nyilatkozta Vargha Fruzsina alpolgármester. 

A sepsi360.ro növeli a helyi vállalkozások, például a szállodák és vendéglátó egységek láthatóságát, ugyanakkor segít megőrizni a város identitását, kulturális és történelmi örökségét, valamint előmozdítja ezek turisztikai versenyképességét. Ez az idén nyáron megnyíló vidombáki repülőtér felkínálta lehetőségek fényében különösen fontos. Ugyanakkor hasznos eszköz lehet Sepsiszentgyörgy urbanisztikai tervezéshez és fejlesztéshez is, mivel lehetővé teszi a befektetők számára, hogy vizualizálják és értékeljék a város infrastruktúrájának és szolgáltatásainak jelenlegi állapotát.

A sepsi360.ro oldalon időszakos kvízjáték is helyet kap, mellyel értékes ajándékokat nyerhetnek azok, akik mind a tíz kérdésre helyesen válaszolnak. A kérdésekre a válaszok a honlap jobb felső sarkában lévő információs (i) pontoknál megjelenő leírásoknál találhatóak a megfelelő emlékműveknél, létesítményeknél. A honlap csak azokat a válaszadókat engedi regisztrálni a versenybe, akik mind a tíz kérdésre helyesen válaszoltak, de akárhányszor újra lehet próbálni a válaszadást, ha elsőre nem sikerült az összeset eltalálni. A nyertesek névsorát a sepsi.ro oldalon és Sepsiszentgyörgy önkormányzatának Facebook oldalán teszik közzé, valamint e-mail-ben értesítenek minden díjazottat. A nyereményeket az Ifjúsági Irodában lehet átvenni hétköznap 9 és 16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor 5. szám alatt. 

A kvízjáték első fordulója 2023. március 9-én éjfélkor zárul, sorsolásra és eredményhirdetésre március 10-én kerül sor, a nyeremények a következők: 

  • Első díj: Cserey Zoltán és József Álmos szerzőpáros Sepsiszentgyörgy képes története című könyve;
  • Második díj: Standard Sepsi reKreatív bérlet (120 pont értékű, melyet a sugásfürdői sípályákon, a városi uszodában, a strandon vagy a Sugás SPA-ban lehet felhasználni egy hónap alatt);
  • Harmadik díj: 2 színházjegy a Tamási Áron Színház bármely előadására és 2 mozijegy a Művész Mozi bármely vetítésre.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások